Vés al contingut

notícies relacionades

Montserrat Calabria i Puglia

Montserrat al món: Itàlia meridional I, Calàbria i Puglia

MANUEL MANONELLES -CR | Després d’haver visitat un nombre important d’illes mediterrànies, tornem a terra ferma i seguim la nostra ruta montserratina per la Itàlia Meridional, en especial les regions de Calàbria i la Puglia, ambdues amb una viva devoció per la moreneta. I ho fem començant pel Santuari de Monserrato a Vallelonga.

Festivitat Montserrat 2024

“Cal valorar el monestir de Montserrat perquè porta mil anys servint l’Església i el país”

CR | “Tothom qui puja a Montserrat queda captivat”. Aquesta afirmació la feia l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, durant la seva homilia a la vetlla de Santa Maria de Montserrat d’aquest divendres. Una vetlla que ha servit també per recordar els 125 anys de la visita espiritual de Torras i Bages, l’inici de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i per fer un reconeixement públic de la tasca del monestir de Montserrat que, ha recordat Vives, “porta mil anys d’un continu anar servint l’Església i el país, i això no té preu”.

montserrat-milenari-1.

El mil·lenari de Montserrat s'allargarà 15 mesos amb activitats religioses i culturals

ACN | Montserrat ha presentat aquest divendres la celebració dels seus mil anys d'història ininterrompuda, que arrencaran el 7 i 8 de setembre i acabaran el 8 de desembre de 2025. La celebració s'allargarà 15 mesos i comptarà amb activitats religioses, culturals i socials, entre els quals hi haurà una trobada amb més d'un centenar d'abats i monjos de tot el món.

montserrat-paris-1

Montserrat mostra el seu mil·lenari a París

ABADIA DE MONTSERRAT | L'abat Manel Gasch, acompanyat pel comissari del Mil·lenari de Montserrat, Bernat Juliol, ha inaugurat aquest dimarts una exposició sobre Montserrat a París.

lliga-espiritual-montserrat

Montserrat, a punt per la festa de la Mare de Déu centrada en els 125 anys de la Lliga Espiritual

CR/ABADIA DE MONTSERRAT | La celebració de la Festivitat de la Mare de Déu de Montserrat d’enguany comptarà amb la tradicional Vetlla de Santa Maria, aquest divendres 26 a les 22 h, que serà presidida per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives. La missa del dia 27 a les 11 h, que la presidirà el cardenal de Barcelona, Joan Josep Omella. Ambdues eucaristies es podran seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local, per Ràdio Estel i per Montserrat Ràdio.
montserrat-elba

La Mare de Déu de Montserrat a Elba, Malta i Còrsega

MANUEL MANONELLES –CR | Seguim la nostra ruta sense abandonar la Mediterrània Occidental, ja que la presència montserratina segueix present, encara avui o per herència històrica, en altres tres illes d’aquesta zona. Parlem específicament de l’illa d’Elba, seguida per la de Malta i finalment Còrsega. És una nova entrega de 'Montserrat al món'.

panoràmica

Veure la fe