Vés al contingut

notícies relacionades

Montserrat al Món

Sardenya i “sa Munserrada” (II/II)

MANUEL MANONELLES -CR | Seguim la nostra ruta sarda, i la nostra sèrie d'articles sobre Montserrat al Món,  aquest cop per la part Nord de l’illa, en cerca de més devoció montserratina. Comencem per l’Alguer, la vila més catalana de l’illa, on trobem a la catedral una capella dedicada a la Marededéu de Montserrat.
sardenya-montserrat-1

Sardenya i “sa Munserrada”

MANUEL MANONELLES –CR | L’illa de Sardenya és, sens dubte, un dels territoris amb major presència montserratina fora de la península Ibèrica. L’origen d’aquesta devoció va vinculada, lògicament, a la llarga presència catalana en aquesta illa, sobretot a partir del s. XIV; però no deixa de ser significatiu que set segles després aquesta continuï tan arrelada i viva. De fet, s’hi troben més d’una dotzena de llocs sota l’advocació de la Mare de Déu de Montserrat, des d’una catedral, passant per diverses parròquies, esglésies, ermites i altars.
museu-montserrat-reobra-portes

El Museu de Montserrat reobre al públic un cop acabades les obres

ABADIA DE MONTSERRAT | Un cop acabades les obres de renovació de la climatització de totes les sales d'exposició, el Museu de Montserrat (MDM) torna a obrir les seves portes. Paral·lelament, durant els dos mesos i mig en què ha estat tancat també s’han portat a terme millores per adequar els nous espais de sota la plaça de Santa Maria per a la futura ampliació del museu. L’horari de visita és l’habitual per aquesta època de l’any: de dilluns a diumenge, de 10 del matí a tres quarts de 6 de la tarda. 
papa-montserrat-vatica

La Moreneta blanca al Vaticà

MANUEL MANONELLES –CR | Seguim aquesta sèrie d’articles sobre la presència montserratina arreu del món amb la que, segurament, és una de les imatges més desconegudes de la Mare de Déu de Montserrat malgrat trobar-se, paradoxalment, al Vaticà i estar al servei i ús directe del pontífex.

panoràmica

Veure la fe