Vés al contingut

notícies relacionades

L’arquebisbe Vives lamenta “la humiliació de les persones o els pobles”

(CR) Aquest diumenge l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, també s’ha referit al situació política de Catalunya. Al final d’un missa a l’Església de la Nativitat de la Mare de Déu de Sossís Vives va lamentar “els empresonaments preventius i tot allò que porti a la humiliació de les persones o els pobles, i que pugui conduir a una desafecció perillosa que va en contra de la pau social i la fraternitat entre pobles germans”.

Bisbe Novell: "És injust que el nostre Govern legítim estigui empresonat"

(CR) El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha trencat qualsevol ambigüitat: "És injust que una part del nostre Govern legítim estigui empresonat. No dic que no sigui legal, però és injust". Ho ha dit amb una breu intervenció al final d'una missa al Santuari del Miracle que ha presidit aquest diumenge.

Abat Soler: “Ens dolem dels empresonaments”

(CR) L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha expressat aquest divendres la seva “preocupació” pels empresonaments dels consellers de la Generalitat de Catalunya. A través del twitter del responsable de comunicació de l’Abadia de Montserrat, l’abat afirma que a la comunitat benedictina "Ens dolem dels empresonaments d'ahir: dificulten la construcció de ponts de diàleg”. Per això afegeix que “Hem de treballar per la convivència".

L'arquebisbe Pujol preocupat per "la pau social"

(CR) L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha estat el primer prelat català a pronunciar-se després de les detencions dels membres del Govern elegits pel Parlament de Catalunya. En un missatge a Twitter de les 9 del vespre d'aquest dijous, el president de la Conferència Episcopal Tarraconense es mostra "profundament preocupat i trist per la situació que s’ha generat avui". Afegeix que "Prego Déu que es preservi la pau social", preocupat per les conseqüències dels empresonaments.

Hi haurà canvi de provincial dels jesuïtes el mes de juliol

(Jesuïtes) L'actual superior provincial dels jesuïtes a Espanya, Francisco José Ruiz Pérez, ha comunicat, a la darrera reunió de superiors jesuïtes de la Província d'Espanya, que el juliol de 2017 hi haurà canvi de provincial. Properament s'iniciarà el procés per a l'elecció del seu successor que, probablement, acabarà a principis de juliol, amb la presa de possessió del nou provincial.

Justícia i Pau celebra que “el diàleg i el compromís prevalguin” en l'acord de pau de Colòmbia

(Justícia i Pau) "Aquest procés de pau ha tingut un acompanyament molt ampli de la societat civil, de les organitzacions socials i de moltes comunitats cristianes". És el subratllat que Justícia i Pau Catalunya fa de l'històric acord de pau signat aquest dilluns, 26 de setembre de 2016, entre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC).

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe