Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el Consell Episcopal de la diòcesi ha fet pública una nota "en aquest moment crític que està vivint el nostre país". La nota s'adreça "a tots els membres de les comunitats parroquials i religioses del nostre bisbat" i els demana que "preguin per demanar, una i una altra vegada, que la pau regni en tots els racons de casa nostra i per les persones que per les seves conviccions es veuen allunyades de les seves llars".

Aquest és el primer pronunciament d'una diòcesis que es refereix directament  als empresonaments de líders socials i polítics catalans dels darrers dies, i que dona a entendre que són a causa de "conviccions". Alhora no és només una nota del bisbe Pardo. La signa conjuntament amb el màxim organisme de govern de la diòcesis, el Consell Episcopal.

El bisbat també fa una "crida a que es respectin els drets fonamentals de les persones i de les institucions". Pardo ja es va pronunciar en aquest sentit diumenge passat durant la missa patronal de Sant Narcís i va demanar als cristians que ser "factors de convivència" i que promoguin "el respecte a la dignitat de la persona, de tota persona, als seus drets, al seu pensament, a les seves decisions, tot i que siguin diferents de les nostres". 

Nota del bisbat de Girona

El Bisbe de Girona i el Consell episcopal adrecen aquesta nota als preveres i diaques de la Diòcesi:

En aquest moment crític que està vivint el nostre país fem una crida a que es respectin els drets fonamentals de les persones i de les institucions. També demanem a tots els membres de les comunitats parroquials i religioses del nostre bisbat que preguin per demanar, una i una altra vegada, que la pau regni en tots els racons de casa nostra i per les persones que per les seves conviccions es veuen allunyades de les seves llars.

Girona, 3 de novembre de 2017