Vés al contingut
Catalunya Religió
lliga-espiritual-montserrat
Fotografia: Canva.

CR/ABADIA DE MONTSERRAT La celebració de la Festivitat de la Mare de Déu de Montserrat d’enguany comptarà amb la tradicional Vetlla de Santa Maria, aquest divendres 26 a les 22 h, que serà presidida per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives. La missa del dia 27 a les 11 h, que la presidirà el cardenal de Barcelona, Joan Josep Omella. Ambdues eucaristies es podran seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local, per Ràdio Estel i per Montserrat Ràdio.

En el moment de l’Ofertori de la Vetlla, el P. Abat de Montserrat rebrà l’ofrena dels donatius pel manteniment de “l’oli simbòlic” de les llànties votives que durant tot l’any cremen davant la venerada imatge de Santa Maria, com és costum. Aquesta ofrena representa i fa memòria de les comarques, entitats, institucions i moviments que les han ofrenat des de 1947, l’any en què es van celebrar les festes de l’entronització, i la tradició de vetllar Santa Maria.

Aquest any renovarà l'ofrena de les llànties la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat amb motiu dels 125 anys de la seva constitució, tot recordant la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat, pregària que la Lliga va encomanar a Josep Torras i Bages, bisbe de Vic, ara fa també 125 anys. Per aquest aniversari, l'Abadia de Montserrat té previst diversos actes per aquest aniversari.

FGC farà un viatge especial de pujada del cremallera a les 20 h i una baixada a les 0:30 h

Tot just acabada la Vetlla, a la plaça de Santa Maria, hi haurà una ballada de sardanes. A més, el dissabte 27 d'abril, l'entrada al Museu de Montserrat serà lliure. Els visitants podran gaudir de l’exposició permanent, i de les mostres temporals, inaugurades recentment: Laus Deo, d’Antón Lamazares; i Donacions 2012-2022, comissariada per Sílvia Muñoz d’Imbert i Santi Barjau. A les places, en acabar la missa conventual que presidirà el cardenal Joan Josep Omella, hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla Triomfal d’Igualada.

Per facilitar el desplaçament a la Vetlla en transport públic des de l’estació de Monistrol-Vila, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya farà un viatge especial de pujada del cremallera a les 20 h. En acabar la celebració, el mateix tren baixarà des de l’estació de Montserrat-Monestir fins a la de Monistrol-Vila (pàrquing) a les 0.30 h.

Celebració dels 125 anys de la Lliga Espiritual a la Catedral

Pels 125 anys de la Lliga Espiritual, se celebrarà una missa a la catedral de Barcelona el diumenge 28 d'abril a les 19:15 h. Segons la Lliga, serà un acte ple de significat, ja que "celebrem la festivitat de la nostra patrona, al mateix temps que commemorem els 125 anys del primer res públic de la Visita, dut a terme el 27 d'abril del 1899". La missa serà retransmesa per Ràdio Estel. 

Durant la celebració de la visita serà cantada amb l'arranjament polifònic que Jordi Agustí ha compost expressament, a partir de la musicació d'Ireneu Segarra. La peça la interpretarà el Cor Francesc Vals de la seu, un dels conjunts corals catedralicis del país. El cor també cantarà les altres peces musicals que acompanyaran a la litúrgia. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.