Vés al contingut
Catalunya Religió
llibreria-religiosa-claret
Fotografia: Llibreria Claret.

Roger Vilaclara –CR El gran clàssic de l’endemà de la diada de Sant Jordi són les tertúlies i els comentaris sobre les lectures més venudes arreu del país. Per aquest motiu, des de Catalunya Religió hem preguntat a algunes de les principals llibreries religioses de Catalunya quines han estat les publicacions de més èxit. Hi ha títols com Història d’un pianoCapellans cèlibes i capellans casats o la mateixa Regla de sant Benet.

A la llibreria Claret, coincidint amb les xifres del total de paradetes, el llibre més venut ha estat Història d’un piano, de Ramon Gener. La publicació, que també és Premi Ramon Llull 2024, és una novel·la sobre la força d’un instrument que esdevé “una metàfora del poder de redempció a través de l’amistat, l’amor i la bellesa”.

En segon lloc, a la llibreria Claret, s’ha venut Tres enigmas para la Organización, d’Eduardo Mendoza. Un llibre sobre una “perillosíssima investigació” de tres casos que poden estar relacionats o no: l’aparició d’un cos sense vida en un hotel de Les Rambles, la desaparició d’un milionari britànic i les singulars finances de Conservas Fernández.

I, finalment, en tercer lloc, el més venut a Claret ha estat Des del balcó de la memòria. Un viatge a l’interior del jo, d’Oriol Albaigés. Es tracta d’un recull d’imatges i textos inspirats en gent que l’autor ha conegut i en paisatges que l’han colpit.

Una biografia “d'un home de Déu com no se'n troben”

A Publicacions de l'Abadia de Montserrat (PAM), que té un punt de venda a Barcelona de llibres de l'editorial, els títols més venuts els encapçala El teu monjo interior, de Daniel Bourguet. Un llibret destinat a "qualsevol persona que vulgui conèixer per dins les motivacions profundes del monaquisme cristià".

El P. Oriol Diví, monjo de Montserrat (1924-2013), de Pere Maragall i Josep-Lluís Albajar, és el segon llibre més venut de PAM. Una biografia "d'un home de Déu i de pregària com no se'n troben".

En tercer lloc, el més venut ha estat la Regla per als monjos, de Sant Benet de Núrsia, una edició de la Regla de sant Benet en llatí i català amb introduccions, notes i índex "molt complets".

Oriol Jara, Xavier Morlans i Epicoco

A la Llibreria Paulines han destacat Los Contemplativos, de Pablo d'Ors; Sóc preciosa, de Gloria Gil; La conversa amb Déu, d'Oriol Jara; i De zero a Déu en 55 dies o Capellans cèlibes i capellans casats, de Xavier Morlans

En l'àmbit més religiós, específicament, també han destacat títols com Lo que tu eres para mi, de Luigi Maria Epicoco; El elogio de la vida imperfecta, de Paolo Scquizzato; i El peregrino russo.

Joan Carrera i papa Francesc

El Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL) té un punt de venda a la seva seu i destaca els títols més venuts dels darrers dies en dos àmbits diferents: divulgatiu o d'estudi.

En el cas del llibre divulgatiu, han destacat les vendes de dos títols: Mireu els lliris del camp, un volum promogut pel Memorial Joan Carrera, i Formació litúrgica fonamental, de José Antonio Goñi. El primer ens apropa l’aportació del bisbe Joan Carrera a la vida litúrgica, espiritual, social i pastoral i el segon tracta, en la línia del papa Francesc, la formació litúrgica del "Poble de Déu".

En el cas del llibre d’estudi, ha destacat el títol Los libros litúrgicos del Concilio Vaticano II, de Francesc Xavier Parés. Una introducció a cada un dels llibres litúrgics usats en les celebracions litúrgiques i que pot servir com a punt de partida per aprofundir en les celebracions litúrgiques tal com quedaren configurades després del Concili Vaticà II.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.