Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) Córrer o sortir a caminar és una moda indiscutible dels nostres temps. Per oci, per salut i sovint també per batre rècords personals. Però aquest diumenge Sant Joan de Déu ha fet un tomb a qualsevol propòsit individual i ha convocat 10.000 participants en una cursa que tenia una meta col·lectiva ben concreta: recaptar fons per als nou centres socials de la institució i sensibilitzar dels seus projectes d'atenció a persones sense llar, amb problemes de salut mental, amb dependència i infants hospitalitzats. Hem anat a Vallvidrera per trobar un germà de Sant Joan Déu i el responsable de l'acció social de l'orde.

La segona edició de la Barcelona Magic Line ha aconseguit doblar el nombre d'inscrits. L'organització ha recollit 202.000 euros gràcies a les aportacions dels equips, que s'han mobilitzat amb diferents activitats prèvies de conscienciació. Ens en parla en aquest vídeo un dels participants, el germà Eduardo Ribes, membre del Consell Provincial de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu; i també el director de l'Obra Social de Sant Joan de Déu, Oriol Bota.

Ribes ha reivindicat la caminada com una ocasió per recordar que "estem passant per una siuació en què hi segueix havent molta gent a la cuneta de la vida". El germà de Sant Joan de Déu també s'ha referit a les paraules de Jesús en explicar la paràbola del bon samarità i com atén als qui queden als marges –"Vés, i tu fes igual" i ha volgut animar tothom a implicar-se amb els més vulnerables.

La cursa ha de ser "un motor" per als projectes solidaris de Sant Joan de Déu, ha recordat Bota. I ha descrit la iniciativa com un exemple que demostra que tenim "una societat civil molt vertebrada i molt responsable i participativa".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.