Vés al contingut

notícies relacionades

Càritas Tarragona organitza un curs d'atenció domiciliària per a persones vulnerables

(Càritas Tarragona) Aquest dimarts una quinzena de persones han iniciat el curs d’auxiliar polivalent d’atenció domiciliària i restauració que organitza Càritas Diocesana de Tarragona amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla i de l’Aquamare Group: Altafulla Mar Hotel. El curs, que s’allargarà fins al 13 de maig, consta de 175 h de formació teòrica i 15 h de pràctiques no laborals.

La Fundació Pere Tarrés facilita 200 tractaments bucodentals gratuïts a infants i joves en risc

(Fundació Pere Tarrés) Més de 200 infants de famílies en situació de vulnerabilitat que assisteixen als centres socioeducatius de la xarxa de la Fundació Pere Tarrés a Catalunya i les Illes Balears han rebut tractament bucodental gratuït des del 2017. A més, al llarg de tot aquest temps 440 infants i joves han pogut gaudir d’una revisió odontològica també sense cost per a les famílies en el marc de la campanya ‘La teva solidaritat els farà somriure’.

La Fundació Pere Tarrés en alerta pels desnonaments de famílies amb infants

(Laura Mor –CR) Habitatges sense finestres, amb humitats, situacions d’amuntegament. Famílies senceres, amb infants, desnonades. Pisos compartits. Pisos ocupats. Habitacions rellogades. Domicilis amb una sola habitació. Nens que fan els deures damunt del llit. Joves que, en 14 anys, han passat per 15 habitatges diferents. Són situacions d’inseguretat, desprotecció i desarrelament que condicionen la salut emocional i física d’infants i joves.

Josep Maria Esquirol aposta per “l’horitzó que ens porta més endins”

(CR) Fuig del llenguatge de la capacitat i aposta pel llenguatge de la vulnerabilitat. El filòsof Josep Maria Esquirol ha parlat aquesta setmana de la fragilitat i la capacitat d’afectació com “una pista” per comprendre “el més nuclear, essencial i profund de la vida humana”. A diferència del pensament que posa per davant el poder i la capacitat de les persones, Esquirol es fixa en allò que ens afecta i ens fereix. Un discurs oportú en temps de pandèmia.

Sant Joan de Déu publica un llibre de casos sobre ètica i acció social

(Sant Joan de Déu) És el resultat de més de 10 anys d’experiència en el camp de la reflexió ètica de la realitat social i neix de la voluntat de compartir els dubtes, preocupacions i dilemes amb què es troben els professionals de Sant Joan de Déu en el seu dia a dia. El proper dimecres 3 de febrer a la tarda tindrà lloc l’acte de presentació del llibre de casos del Comitè d’Ètica d’Intervenció Social (CEIS) d’aquest orde hospitalari.

La Jornada Sant Jordi fa potència de la vulnerabilitat

(Laura Mor –CR) Quinze anys de complicitats eclesials compartides. Quinze anys teixint xarxa per una Església sensible als qui més pateixen i compromesa amb el món social i polític. La Jornada Sant Jordi va omplir el dissabte de pensament i de diàleg. Aquesta edició, de la mà de la teòloga Pepa Torres i del filòsof Josep Maria Esquirol. La primera, amb les lluites que busquen alliberar i cuidar la persona. El segon, sobre la capacitat de commoure’s i de ser ferits que conformen la condició humana.

Isabel Torras: “Tots som famílies potencialment vulnerables”

(Laura Mor –CR) Més suport i recursos per a les famílies amb fills. És el que demana el manifest del Primer Congrés Internacional de Famílies i Infància en situació de vulnerabilitat, organitzat per la Fundació Pere Tarrés i celebrat aquesta setmana a Barcelona. Els professionals del camp socioeducatiu reivindiquen experiències familiars positives per al creixement i benestar d'infants i joves.

Veure la fe