Vés al contingut

notícies relacionades

Fernando Ruiz: “Els mercedaris som un orde de frontera”

(Laura Mor –CR) Vuit segles d'història amb connotacions socials, eclesiàstiques i teològiques. Els mercedaris s'ha reunit aquests dies a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, a Barcelona, per revisar el passat i actualitzar el present i projectar el futur amb motiu dels 800 anys de la seva fundació.

El Centre Sant Jaume celebra 20 anys de compromís socioeducatiu

(Laura Mor –CR) Al número 33 del carrer Tortosa hi ha una porta discreta que amaga vint anys de feina sistemàtica a favor dels infants més vulnerables del sud de Badalona. És el Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch, un centre socioeducatiu que forma part del sector social de la Companyia de Jesús. Aquest dilluns l'escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi acull la inauguració del 20è aniversari de l'entitat. Els actes de celebració s'allargaran fins el 9 de novembre.

Càritas exigeix solucions a l'administració per reduir la pobresa dels més dèbils

(Càritas Catalunya) Aquest dilluns és el Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa. En aquesta ocasió, Càritas Catalunya denuncia la manca de solucions per reduir la pobresa dels més dèbils. S'empara en les dades que han presentat recentment el conjunt de les Càritas de Catalunya amb la Memòria Social del 2015 i exigeix "a les administracions públiques que acompleixin els acords assolits".

Podeu llegir el manifest a continuació:

9.000 infants en risc d'exclusió es converteixen en superherois

(Obra Social "la Caixa") Aquest dissabte s'ha celebrat a 41 ciutats i municipis de tot l'Estat el Dia del Voluntari de "la Caixa". Organitzat per més de 1.100 voluntaris de l'entitat, aquesta jornada es celebra en benefici de 9.000 infants en situació de vulnerabilitat que formen part del 28,8 % de menors de 16 anys que a Espanya viuen per sota del llindar de la pobresa.

Bicicletes contra l'exclusió social

(Obra Social 'la Caixa"/CR) La Fundació Bicicletes sense fronteres, impulsada l'any passat per l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Tomando Conciencia, ja ha entregat 273 bicicletes a persones de Catalunya en situació de risc d'exclusió. El programa també ha arribat a Guinea Bissau i a l'Índia.

panoràmica

Veure la fe