Vés al contingut

notícies relacionades

L’escola cristiana demana “neutralitat i rigor científic” en els estudis sobre la segregació educativa

(CR) Aquest dilluns la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha alertat sobre la credibilitat dels darrers estudis publicats sobre segregació escolar. Ho fa després que la Fundació Jaume Bofill hagi presentat dos informes en quinze dies de diferència que assenyalen l’escola concertada com a causa directa de la desigual distribució de l’alumnat vulnerable. L’escola cristiana considera que fan servir dades esbiaixades i critica que no reflecteixin com l’escola concertada “contribueix de manera decidida i eficaç a l’equitat escolar”.

Entren tres famílies noves a les Llars del Seminari

(Bisbat de Lleida) Les Llars del Seminari han donat la benvinguda, pocs dies abans de Nadal, a tres noves famílies. Des de la Fundació Entre Tots i per al bé de Tothom valoren amb alegria poder oferir un suport i un sostre en aquests dies. Tres pisos s'omplen de vida amb ganes de superar qualsevol adversitat, amb desig de tirar endavant i amb tota l'energia per assolir els seus objectius.

VIoD Games a punt de crear el primer videojoc inclusiu del món

(Escola Pia) En Carles Bonet va entrar fa aproximadament 20 anys a l’equip de gestió d’Escola Pia de Catalunya com a programador per desenvolupar un programa de gestió. Posteriorment va començar a fer algunes hores de docència al Calassanç d’ocupacions professionals. Aquí va descobrir que la docència li interessava i li agradava. Mentre seguia les seves tasques al “80” va començar a fer hores a Mataró al Cicle Formatiu de Grau Superior de Programació.

El Centre Sant Jaume celebra 20 anys de compromís socioeducatiu

(Laura Mor –CR) Al número 33 del carrer Tortosa hi ha una porta discreta que amaga vint anys de feina sistemàtica a favor dels infants més vulnerables del sud de Badalona. És el Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch, un centre socioeducatiu que forma part del sector social de la Companyia de Jesús. Aquest dilluns l'escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi acull la inauguració del 20è aniversari de l'entitat. Els actes de celebració s'allargaran fins el 9 de novembre.

El debat sobre l'homosexualitat divideix les esglésies evangèliques a Madrid

(David Casals –CR) El Consell Evangèlic de Madrid va acordar aquest dilluns donar de baixa una de les seves esglésies fundadores, l'Església Evangèlica Espanyola (IEE), pel seu posicionament a favor de la inclusió de les persones LGTBI. El cas reflecteix un debat que no només es dona a l'Estat: s'ha de fer una interpretació literal dels preceptes bíblics sobre la sexualitat, o d'acord amb el context social i històric del moment?

Prop de 600 persones en situació vulnerable a Catalunya tindran accés a un habitatge temporal

(Obra Social 'La Caixa') L'Obra Social "la Caixa" ha concedit ajudes per valor de 204.510 euros a 8 projectes de Catalunya seleccionats en la convocatòria d'Habitatges temporals d'inclusió social. Aquesta s'emmarca dins del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'entitat i que enguany preveu destinar 17 milions d'euros a les vuit convocatòries en què es diversifica.

panoràmica

Veure la fe