Vés al contingut

notícies relacionades

Solius celebra la festivitat de Sant Bernat a les portes del seu 50è aniversari

(Bisbat de Girona) Aquest dissabte el Monestir de Solius va celebrar la festivitat de Sant Bernat de Claravall, fundador del cister, amb una missa presidida pel bisbe de Girona Francesc Pardo. Solius, que l'any vinent celebrarà el 50è aniversari de la seva fundació, és l'única comunitat monàstica masculina present en aquesta diòcesi.

La Cartoixa de Montalegre celebra 600 anys amb un congrés

(Generalitat de Catalunya) Amb motiu de la celebració del sisè centenari de fundació de la Cartoixa de Montalegre, els dies 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre es portarà a terme la celebració del XXXIV Congrés Internacional de la Cartoixa, que posarà a la disposició dels especialistes i de la societat en general el

De Santa Maria de Cervelló en deien “la salvadora de vaixells”

(Valentí Serra –Caputxins) Aquest dissabte se celebra la festivitat de Santa Maria de Cervelló (1230-1290). Nascuda al palau dels Cervelló, al carrer Montcada de Barcelona, fou batejada a la veïna parròquia de Santa Maria del Mar. Després de la mort del seu pare, Guillem de Montcada, vengué el palau familiar i, amb el recolzament de la seva mare projectà de fundar una comunitat religiosa. Fou per aquest motiu que anà a viure en una casa del carrer Ample situada molt a prop de l’església dels mercedaris.

"Les infermeres de la Guerra Civil van acollir tothom per igual"

(Laura Mor –CR) Pocs recursos i molta creativitat. Les infermeres que van viure la Guerra Civil a Catalunya feien d'anestesistes amb un colador, una gasa i cloroform. Vetllaven per la dignitat de malalts i ferits, i els atenien des d'un tarannà hospitalari, sense prejudicis ideològics. Així ho recull el llibre Enfermeras de guerra, coordinat per les professores Anna Ramió i Carme Torres. És l'última publicació de la col·lecció 'Hospitalidad' d'Ediciones San Juan de Dios-Campus Docent.

"Arrupe va aportar la relectura actualitzada del carisma ignasià"

(Jesuïtes) Coincidint amb el 50 aniversari de l'elecció de Pedro Arrupe, figura clau per a la història de l'Església del segle XX, el jesuïta Darío Mollà acaba de publicar Pedro Arrupe. Carisma d'Ignacio, editat per Mensajero i Sal Terrae. Hi recull cinc documents clau del carisma ignasià del pare Arrupe.

Els mercedaris i el pare Domènech, guardonats per la Paeria

(Bisbat de Lleida) L’Orde Mercedària de Lleida i el pare Ramon Domènech Castells han rebut respectivament la placa i la medalla a la solidaritat de l’Ajuntament de Lleida, que els hi han estat lliurades en l’acte central de la Festa Major de Lleida que ha tingut lloc aquest divendres al saló de sessions de la Paeria.

L’Escola Pia de Catalunya, Medalla d’Or al Mèrit Cívic

(Escola Pia) El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat l’atorgament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Escola Pia de Catalunya per una “dilatada trajectòria d’innovació pedagògica integradora i compromesa amb el canvi social, inspirant-se amb els valors de l’Evangeli i per la transmissió de valors oberts,

panoràmica

Veure la fe