Vés al contingut

notícies relacionades

Sant Joan de Déu: “Sempre a punt per sortir a practicar la caritat”

(CR/SJD) Tant el superior general, el germà Jesús Etayo, com el superior provincial, José Luis Fonseca, han adreçat un missatge amb motiu de la Festivitat de Sant Joan de Déu, aquest 8 de març. Etayo ha adreçat una carta a tots els que formen la Família Hospitalària arreu del món.

Toni Boix, de Sant Joan de Déu: “La presència física no és indispensable per estar junts”

(Laura Mor –CR) El distanciament que imposa la crisi sanitària afecta, i molt, els malats ingressats en estat crític pel COVID-19 i també els seus familiars. En l’adversitat i la incertesa, no hi ha l’escalf ni la presència física de les persones estimades. Què passa si la persona mor? Què fan als hospitals per escurçar distàncies i transmetre pau i confiança?

Sant Joan de Déu s'unificarà en província única a Espanya el juny de 2020

(Sant Joan de Déu / CR) El superior general de l'orde de Sant Joan de Déu, el germà Jesús Etayo, ha participat en l'últim Consell Delegat que ha acordat celebrar a Granada, del 23 al 26 de juny de 2020, l'Assemblea per la Constitució de la Província Sant Joan de Déu Espanya d'acord amb l'article 95 dels Estatuts Generals de l'Ordre.

TRAM i Moventia renoven l’acord amb Sant Joan de Déu

(SSJDD) TRAM i Moventia han renovat el seu recolzament al projecte d’accés a la mobilitat per a persones en situació de sense llar ateses per Sant Joan de Déu a Barcelona. Aquesta col·laboració, que s’emmarca en les actuacions que totes dues companyies realitzen com a empreses socialment responsables, suposa l’aportació de 60.000 euros per facilitar el transport públic de les persones ateses des de diferents programes socials.

Sant Joan de Déu llança una campanya per promoure els gestos solidaris

(Sant Joan de Déu) Les petites accions solidàries que fem cada dia poden ser importants per a moltes persones. Aquest és el missatge de la campanya 'Fets que realment importen', que Sant Joan de Déu ha impulsat per tal de ressaltar totes aquelles col·laboracions que permeten a l’entitat millorar la vida de les persones en situació vulnerable o en risc d’exclusió social.

Un llibre recull l'espiritualitat de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu

(Glòria Barrete –CR) Fa 500 anys que l'Orde Hospitalari va iniciar la seva tasca apostòlica. Ho feia amb un hospital amb 400 llits. A Catalunya –a través de la figura de Sant Benito Menni– s'implanta l'orde al carrer Muntaner, en una caseta petita per a nens escrofulosos.

Memòria a la pintura religiosa de Montserrat Gudiol

(CR) Silenci, profunditat, misteri, quietud, abandó i també confiança. És el fons espiritual de sants amb gran tradició al nostre país i que la pintora Montserrat Gudiol va saber transmetre en les seves composicions elegants i delicades. Sant Joan de Déu ha recuperat una entrevista a Gudiol on explica el procés creatiu del quadre pintat amb motiu del cinquè centenari del fundador de l'orde.

Veure la fe