Vés al contingut
Catalunya Religió
MontserratoPortada20231008_182113
Galeria d'imatges

Jordi Llisterri –CR/Roma Diumenge a la tarda s’ha celebrat l’acte més íntim del pelegrinatge de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat a Roma. L’Església de “Montserrato” a Roma ha acollit una ofrena a la imatge i la pregària amb la Visita Espiritual de Torras i Bages. Les dimensions reduïdes de l’Església han obligat a fer quatre torns perquè hi poguessin participar tots els pelegrins. Cadascun dels torns l’ha presidit un celebrant diferent: l’abat Manel Gasch; el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau; l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas; i el bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadias.

També ha estat el moment per remarcar l’esforç de les 30 confraries que han participat en la trobada. El rector del santuari i responsable de la Confraria, el pare Joan Maria Mayol, els ha agraït tot el que ha representat organitzar un pelegrinatge: “El miracle de Montserrat sou vosaltres”.

Planellas remarca que peticions com “traieu de Catalunya l’esperit de concòrdia” són avui plenament d’actualitat

Mayol ha explicat que a la peregrinació dels 800 anys hi han assistit membres de 30 confraries, principalment de Catalunya. Però també s’hi han sumat altres confraries com la de Sao Paulo del Brasil, de Ginebra i de Sevilla. Mayol ha destacat l'antiguitat de la Confraria de Sevilla, fundada al segle XVI. També l'activitat social que també desenvolupen, com recentment amb l'acollida de refugiats d'Ucraïna. També va agrair la col·laboració de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes que ha estat la responsable del trasllat de la imatge de la Moreneta vinguda des de Girona en una furgoneta.

Des del Santuari de Montserrat, Mayol ha estat un dels promotors de la renovació de les confraries i de donar-los un nou impuls que s’ha visualitzat en l’èxit de convocatòria del pelegrinatge. El pare Mayol també ha portat el pes de totes les celebracions i actes del viatge, conjuntament amb la benedictina de Sant Benet de Montserrat, Natàlia Aldana.

En la Visita de Torras i Bages, l’arquebisbe de Tarragona ha remarcat la validesa d’aquesta pregària escrita el 1899 per la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat. Planellas ha remarcat que peticions com “traieu de Catalunya l’esperit de discòrdia” o “una pau cristiana i perpètua” són avui plenament d’actualitat. També ha explicat que és una pregària senzilla de memoritzar i que seria bo donar-la a conèixer més.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.