Vés al contingut
Catalunya Religió
Montserrat Trastevere Sardanes
Galeria d'imatges

Jordi Llisterri –CR/Roma El divendres a la tarda s’ha viscut un dels moments emotius del pelegrinatge de Montserrat a Roma a la basílica de Santa Maria in Trastevere. Els pelegrins han pogut acompanyar la imatge de la Moreneta pel carrer al cor de Roma. A la plaça de davant de Santa Maria s’ha fet un rosari processional amb la imatge de la Mare de Déu de Montserrat que dissabte al matí beneeix el papa Francesc.

Abans, els pelegrins s’han trobat per primera vegada amb una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Granollers. L’emoció dels sardanistes, sobretot en acabar amb la Santa Espina, s’ha barrejat amb la curiositat dels turistes que aquests dies encara envaeixen Roma. En acabar, la cobla ha fet un darrer assaig de la sardana que s’estrena dissabte dedicada al papa Francesc amb el seu compositor, monsenyor Valentí Miserachs.

Les sardanes han deixat pas al rosari presidit per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, i l’entrada en processó a la Basílica de Santa Maria. Allà, els ha rebut el rector de la basílica i diversos membres de la comunitat de Sant’Egidio que els han explicat la seva activitat nascuda en aquest barri de Roma. També hi ha intervingut un dels seus impulsors a Catalunya, el teòleg Armand Puig, que actualment resideix a Roma.

Finalment, els pelegrins han participat a la pregària de vespres de la comunitat. El bisbe Vincenzo Paglia, vinculat a Sant’Egidio i president de la Pontifícia Acadèmia per a la Vida, ha presidit la celebració. Paglia ha fet una evocació de la trobada entre la imatge de Montserrat situada davant de l’altar amb la Mare de Déu que corona els mosaics de la basílica, un dels més antics de Roma.

L’any 2012 la basílica de Santa Maria in Trastevere ja havia acollit un concert de l’escolania de Montserrat a Roma.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.