Vés al contingut
Catalunya Religió
Escolania Roma
Galeria d'imatges

Jordi Llisterri –CR/Roma Més d’un miler de persones han pogut gaudir aquest dissabte d’un concert de l’Escolania de Montserrat a Sant Pau Extramurs. És una de les basíliques principals de Roma que ha quedat plena pels catalans del pelegrinatge de Montserrat i públic de la ciutat. L’abat de Montserrat, Manel Gasch, ha donat la benvinguda especialment als italians i ha presentat l’Escolania com a “ambaixadors de Montserrat” a través de la cultura i el patrimoni musical.

El concert ha estat l’espai més cultural del pelegrinatge a Roma dels 800 anys de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat. Just abans de l’acte s’ha obert l’exposició de fotografies de la Moreneta que les pròximes setmanes estarà exposada a l’atri de la Basílica de Sant Pau extramurs. El concert i aquesta mostra ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya. La consellera Laura Vilagrà ha estat una de les assistents a l’acte.

l’Escolania ha presentat un programa plenament montserratí

Dirigida per Llorenç Castelló i amb Vicenç Prunés a l’orgue, l’Escolania ha presentat un programa plenament montserratí. Del Llibre Vermell fins als compositors més contemporanis vinculats al santuari com el pare Irineu Segarra, el pare Jordi-Agustí Piqué (actualment president del Pontifici Institut de Litúrgia a Roma i present al concert) o l’anterior director de l’Escolania, Bernat Vivancos. El repertori i la veu dels escolans han desbordat la magnitud de la basílica papal.

Al final del concert, els assistents van entonar el Virolai davant de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat que dissabte al matí ha beneït el papa Francesc. Feia més de deu anys que l’escolania no feia un concert a Roma i al matí va poder cantar per primera vegada pel papa Francesc.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.