Vés al contingut

notícies relacionades

montserrat-milenari-1.

El mil·lenari de Montserrat s'allargarà 15 mesos amb activitats religioses i culturals

ACN | Montserrat ha presentat aquest divendres la celebració dels seus mil anys d'història ininterrompuda, que arrencaran el 7 i 8 de setembre i acabaran el 8 de desembre de 2025. La celebració s'allargarà 15 mesos i comptarà amb activitats religioses, culturals i socials, entre els quals hi haurà una trobada amb més d'un centenar d'abats i monjos de tot el món.

montserrat-paris-1

Montserrat mostra el seu mil·lenari a París

ABADIA DE MONTSERRAT | L'abat Manel Gasch, acompanyat pel comissari del Mil·lenari de Montserrat, Bernat Juliol, ha inaugurat aquest dimarts una exposició sobre Montserrat a París.

premis-critica-serra-or

“La revista 'Serra d'Or' fa cultura d'elit perquè reclama una mirada adulta”

ABADIA DE MONTSERRAT | L’acte de lliurament dels Premis Crítica Serra d’Or 2024, que enguany arriben a la 58a edició, s’ha celebrat aquest dimarts a l’Espai Endesa de Barcelona. En l'acte hi ha intervingut el cap del consell de redacció de la revista, Joaquim Noguero, i l'abat de Montserrat, Manel Gasch. Noguero ha defensat la vinculació de Serra d'Or a la "cultura d'elit".

opus-dei-montserrat-benediccio

Més de 500 persones participen en la benedicció de l'alt relleu de sant Josepmaria i el beat Àlvar a Montserrat

OPUS DEI | “Sant Josepmaria i beat Àlvar, com a pelegrins de la Moreneta són una altra manera de presentar-los com a deixebles de Jesucrist que crearen un carisma vàlid pel creixement espiritual del Poble de Déu”. Aquestes són paraules de l’abat de Montserrat, Manel Gasch, en l’homilia de la Missa conventual celebrada a la basílica de Montserrat el dissabte 24 de febrer, poc abans de la inauguració de l'alt relleu representant sant Josepmaria i el beat Àlvar.

Montserrat Santa Maria la Major

Abat Gasch: “El pelegrinatge ens ensenya tot allò que som capaços de fer”

JORDI LLISTERRI -CR/ROMA | El pelegrinatge de Montserrat a Roma s’ha tancat aquest dilluns al matí recordant els qui ens han precedit. La basílica papal de Santa Maria la Major ha acollit una missa en sufragi de tots els difunts de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat presidida per l’abat Manel Gasch.

MontserratoPortada20231008_182113

Pare Mayol: “El miracle de Montserrat sou vosaltres”

JORDI LLISTERRI –CR/ROMA | Diumenge a la tarda s’ha celebrat l’acte més íntim del pelegrinatge de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat a Roma. L’Església de “Montserrato” a Roma ha acollit una ofrena a la imatge i la pregària amb la Visita Espiritual de Torras i Bages. Les dimensions reduïdes de l’Església han obligat a fer quatre torns perquè hi poguessin participar tots els pelegrins.

monjo-montserrat-nou

El monestir de Montserrat acull un nou monjo

ABADIA DE MONTSERRAT | El monjo Frederic Fosalba es comprometrà definitivament amb la comunitat benedictina de Montserrat amb la professió solemne, aquest divendres 8 de setembre durant la Solemnitat del Naixement de la Mare de Déu.

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC