Vés al contingut

notícies relacionades

Montserrat Santa Maria la Major

Abat Gasch: “El pelegrinatge ens ensenya tot allò que som capaços de fer”

JORDI LLISTERRI -CR/ROMA | El pelegrinatge de Montserrat a Roma s’ha tancat aquest dilluns al matí recordant els qui ens han precedit. La basílica papal de Santa Maria la Major ha acollit una missa en sufragi de tots els difunts de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat presidida per l’abat Manel Gasch.
MontserratoPortada20231008_182113

Pare Mayol: “El miracle de Montserrat sou vosaltres”

JORDI LLISTERRI –CR/ROMA | Diumenge a la tarda s’ha celebrat l’acte més íntim del pelegrinatge de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat a Roma. L’Església de “Montserrato” a Roma ha acollit una ofrena a la imatge i la pregària amb la Visita Espiritual de Torras i Bages. Les dimensions reduïdes de l’Església han obligat a fer quatre torns perquè hi poguessin participar tots els pelegrins.
monjo-montserrat-nou

El monestir de Montserrat acull un nou monjo

ABADIA DE MONTSERRAT | El monjo Frederic Fosalba es comprometrà definitivament amb la comunitat benedictina de Montserrat amb la professió solemne, aquest divendres 8 de setembre durant la Solemnitat del Naixement de la Mare de Déu.
abat-gasch-montserrat

L'abat de Montserrat: “La història del nostre monestir ens ha posat al centre del país”

CR | Durant l'homenatge a Pau Casals que s'ha celebrat aquest dilluns al monestir de Sant Miquel de Cuixà, l'abat de Montserrat, Manel Gasch, ha defensat la història del monestir. Una història que "l'ha posat al centre de molts fets del país" i els ha fet custodis "d'un lloc que guarda la memòria d'un home que va defensar la democràcia sense matisos". En el seu discurs, Gasch ha comparat l'aportació de Pau Casals al catalanisme amb la de l'abat Oliba.
puigdemont-gasch

L'abat de Montserrat participa en un acte amb els expresidents de la Generalitat

ACN | L'homenatge pels 50 anys de la mort del músic Pau Casals que ha organitzat la Universitat Catalana d'Estiu compta amb la presència de l'abat de Montserrat, Manel Gasch. En l'acte d'aquest dilluns al monestir de Sant Miquel de Cuixà, a la Catalunya Nord, també hi és l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont que s'ha desplaçat fins a Prada de Conflent, el primer viatge després de perdre la immunitat com a eurodiputat.
manel-condis-documental

Montserrat prepara un documental sobre el dia a dia de la vida monàstica

ABADIA DE MONTSERRAT | 'El temps de Montserrat' serà el nou documental de Montserrat sobre la vida monàstica a l'abadia. El dirigirà Carles Prats, es presentarà en diversos festivals internacionals i es distribuirà a través dels grans mercats de l’audiovisual. El documental serà una de les primeres accions per la commemoració del mil·lenari de Montserrat que l'abadia celebrarà el 2025. 
pere-abat-00

El Cremallera de Montserrat celebra 20 anys amb la presència de Pere Aragonès

ACN | Montserrat ha celebrat aquest diumenge els 20 anys de la inauguració del cremallera, un transport que des que es va posar en marxa han utilitzat 10 milions d'usuaris. L'abat de Montserrat, Manel Gasch, durant l'acte de celebració de l'efemèride, l'ha definit com "una infraestructura d'èxit essencial", perquè fa que l'accés a l'abadia sigui més "còmode i ecològic".

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC