Vés al contingut

notícies relacionades

audiencia-papa-roma

Omella intenta rebaixar la polèmica pel text del Papa en castellà

CR | El cardenal Joan Josep Omella ha volgut rebaixar la polèmica sobre la pregària que el papa Francesc va llegir en castellà en la benedicció d’una imatge de la Moreneta en castellà. En una entrevista a RAC 1, l’arquebisbe de Barcelona ha emmarcat la pregunta del Papa en un context en el qual desconeixia l’idioma del text i no com una demanda del Papa a fer-ho en català.

Audiencia Papa Montserrat

El papa Francesc va preguntar a Omella si el text per beneir la Moreneta era en català

CR / ACN | El papa Francesc va preguntar al cardenal Joan Josep Omella per la llengua en què estava escrit un text que havia de llegir el 7 d’octubre passat durant l’audiència als participants del pelegrinatge de Montserrat a Roma, segons informa l'ACN. Durant aquesta audiència va beneir la imatge de la Moreneta que es venera a la catedral de Girona.
Montserrat Santa Maria la Major

Abat Gasch: “El pelegrinatge ens ensenya tot allò que som capaços de fer”

JORDI LLISTERRI -CR/ROMA | El pelegrinatge de Montserrat a Roma s’ha tancat aquest dilluns al matí recordant els qui ens han precedit. La basílica papal de Santa Maria la Major ha acollit una missa en sufragi de tots els difunts de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat presidida per l’abat Manel Gasch.

MontserratoPortada20231008_182113

Pare Mayol: “El miracle de Montserrat sou vosaltres”

JORDI LLISTERRI –CR/ROMA | Diumenge a la tarda s’ha celebrat l’acte més íntim del pelegrinatge de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat a Roma. L’Església de “Montserrato” a Roma ha acollit una ofrena a la imatge i la pregària amb la Visita Espiritual de Torras i Bages. Les dimensions reduïdes de l’Església han obligat a fer quatre torns perquè hi poguessin participar tots els pelegrins.

Montserrat Sant Pere del Vaticà

La Moreneta visita Sant Pere del Vaticà

JORDI LLISTERRI –CR/CIUTAT DEL VATICÀ | L'Escolania, els monjos, els bisbes catalans i tots els pelegrins van acompanyar diumenge la Moreneta en processó des de la plaça de Sant Pere fins a l'altar de la Basílica on es va celebrar la missa dels pelegrins catalans. El cant de les lletanies dels sants va acompanyar la processó. 
Escolania Roma

Un miler de persones gaudeixen de l’Escolania a Roma

JORDI LLISTERRI –CR/ROMA | Més d’un miler de persones han pogut gaudir aquest dissabte d’un concert de l’Escolania de Montserrat a Sant Pau Extramurs. És una de les basíliques principals de Roma que ha quedat plena pels catalans del pelegrinatge de Montserrat i públic de la ciutat. L’abat de Montserrat, Manel Gasch, ha donat la benvinguda especialment als italians i ha presentat l’Escolania com a “ambaixadors de Montserrat” a través de la cultura i el patrimoni musical.
Sardanes

Consellera Vilagrà: "Montserrat és el nostre orgull"

JORDI LLISTERRI –CR/ROMA | La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, s’ha sumat aquest dissabte al pelegrinatge dels catalans a Roma pels 800 anys de la Confraria de la Mare de Deu de Montserrat. La consellera ha assistit als actes culturals a la Basílica papal de Sant Pau Extramurs on s’ha trobat amb l’abat de Montserrat Manel Gasch i alguns bisbes catalans.

Veure la fe

podcasts