Vés al contingut
Catalunya Religió
Montserrat Sant Pere del Vaticà
Galeria d'imatges

Jordi Llisterri –CR/CIutat DEL VATICàL'Escolania, els monjos, els bisbes catalans i tots els pelegrins van acompanyar diumenge la Moreneta en processó des de la plaça de Sant Pere fins a l'altar de la Basílica on es va celebrar la missa dels pelegrins catalans. El cant de les lletanies dels sants va acompanyar la processó. “Vós heu fet de la muntanya de Montserrat una casa de pregària i de fe cristiana”, és la pregària col·lectiva que va acollir la imatge de la Moreneta a la basílica del sepulcre de Sant Pere.

El diumenge del pelegrinatge pel 800 aniversari de la Confraria de Montserrat va començar amb la participació a l'Angelus a la plaça de Sant Pere. Va ser una nova trobada amb el Papa Francesc centrada en paraules de dolor per l'escalada de violència a Terra Santa.

Després de l'Angelus, va tenir lloc la processó amb la imatge beneïda dissabte pel Papa Francesc, pujant les escales de la plaça i travessant tota la basílica fins a l'altar principal.

Per a la celebració es va escollir l'evangeli que proclama el Magnificat. El cardenal Joan Josep Omella va pronunciar una homilia centrada en el sentit del ministeri petrí i de l'Església com a mare. "Tornem a casa amb la Rosa d'Or que el Papa ha concedit a la Moreneta, però l'autèntica rosa d'or és la fe", ha explicat Omella. També va parlar de l'experiència del Sínode reunit aquests dies a Roma i el va relacionar amb les sardanes que han caracteritzar aquest pelegrinatge. Les sardanes com a "dansa de pau" i el Sínode com a demostració que "la identitat de cadascú creix quan acceptem i estem oberts a la diversitat: la uniformitat no és de Déu".

Amb aquesta celebració, que va acabar amb el cant del Virolai, els pelegrins van viure la missa a Sant Pere com si fos la d'un diumenge a Montserrat. Una missa en català, amb l'Escolania i els cants de la litúrgia de Montserrat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.