Vés al contingut

notícies relacionades

laudate-deum-pollu

'Laudate Deum': obrir els ulls i deixar de negar l'evidència

JOSEP GORDI –CR | El Sant Pare Francesc ha tret a la llum aquest dimecres l’exhortació apostòlica 'Laudate Deum'. Ell mateix havia anunciat que l’estava escrivint i que era una continuació de l’encíclica 'Laudato Si'' i l’ha acabat vuit anys després de la publicació de la primera. Un cop llegit el text, hom té la impressió que el Sant Pare ha donat un cop de puny damunt de la taula per dir-nos que obrim els ulls i que deixem de negar les evidències.
papa-laudate-deum-publica

El Papa publica 'Laudate Deum', un crit a respondre davant la crisi climàtica

CR | La crisi climàtica, la debilitat política internacional i els fracassos de les darreres conferències sobre els climes. Són els temes que centren la nova exhortació apostòlica del papa Francesc 'Laudate Deum'. El pontífex l'ha publicat aquest dimecres donant continuïtat a l'encíclica 'Laudato Si'', publicada l'any 2015. El text és un crit a respondre a la crisi climàtica del planeta: "No estem reaccionant prou, estem prop del punt de ruptura".
laudate-deum

La 'Laudate Deum' en 30 cites

CR | Aquest dimecres, coincidint amb la festivitat de Sant Francesc d’Assís, s’ha fet pública la nova exhortació apostòlica del papa Francesc 'Laudate Deum'. Per facilitar-ne una lectura ràpida publiquem un resum en català amb 30 cites. El text no aporta grans novetats sobre el pensament de la Laudato Si', però augmenta en contundència la seva crida a prendre mesures per aturar el canvi climàtic i, en especial, exigeix resultats a la propera cimera del clima d’aquest any.
natura-sagrada-presentacio

“La natura ens parla del Creador”

CR | Possiblement no hi ha res més ancestral ni universal que la relació entre natura i transcendència. Un concepte compartit aquest dimecres en la presentació a la Llibreria Claret de Barcelona del llibre Natura Sagrada. Deu converses. És un recull de converses amb persones de diverses tradicions religioses que han editat Josep Gordi i la periodista Laura Mor i que sorgeix de la sèrie d’entrevistes amb el mateix nom publicades a Catalunya Religió.
transicicó energètica

La segona part de la Laudato Si’ arriba a l’octubre

MOVIMENT LAUDATO SI | El 7 de setembre, en un esdeveniment liderat per onze organitzacions de l'Església a Llatinoamèrica i el Carib, el cardenal Michael Czerny oferirà un avanç la nova exhortació apostòlica del Papa Francesc. Serà una actualització de l'encíclica Laudato Si', que es publicar-se el 4 d'octubre. En la trobada també s'analitzarà la perspectiva de la transició energètica justa al continent, de cara a la propera Cimera Climàtica (COP 28).
art-decalç

Les parròquies ecosolidàries proposen art i cinema per la Setmana Laudato Si'

CR | Les EcoParròquies, la xarxa de parròquies ecosolidàries que impulsa Justícia i Pau, convida enguany a celebrar la Setmana Laudato Si' amb propostes relacionades amb l'art i el cinema. La Setmana Laudato Si' se celebra arreu del món del 21 al 28 de maig sota el lema 'Esperança per a la Terra. Esperança per a la humanitat'. 

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC