Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Alumnes i professors de l’Escola Sant Gabriel de Barcelona han sortit al carrer per fer explícit el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. Aquest dijous a la tarda han organitzat una marxa conjunta coincidint amb la Setmana de la Ciència i la cimera de Glasgow, la COP26, que ha tingut lloc les darreres setmanes.

Amb aquesta marxa, de Rambla Prim, passant per Diagonal Mar i fins al Fòrum, els joves rebutgen la decisió sobre l’ús del carbó presa durant la cimera. “En comptes de ser eliminat com estava previst s’ha acordat només reduir-ne la producció”, han dit els alumnes de secundària en el discurs que han llegit davant del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum. Es tracta d'una petició de l’Índia amb el suport de la Xina per diluir “aquest compromís clau”. Segons l’equip de pastoral de l'Escola Sant Gabriel, aquesta és “una demostració descarada de força geopolítica que va deixar els països en desenvolupament i els estats insulars amb poques opcions fora d’acceptar els canvis”.

“La nostra escola no pot ser aliena a una de les causes que està movent més les consciències de les persones”. Així han expressat la seva preocupació els professors de l'escola en el seu manifest que han llegit en acabar la caminada.

El director del centre, Federico Roldán, valora l'encert de mostrar el seu compromís més enllà de les aules, a peu de carrer: "Si treballem la consciència és ideal portar-ho a la pràctica". L'escola té una assignatura específica dedicada a l'ecologia integral. Se'n diu Cuidem la casa comuna, recollint el missatge del papa Francesc a l'encíclica Laudato Si'.

A més, són escola ambaixadora del Parlament Europeu. Com a representants, “tenim la responsabilitat de reivindicar una solució per als conflictes que poden repercutir en el nostre present i futur”, expliquen els alumnes de 4t d’ESO del col·legi.

“Ens sumem a les veus que clamen solucions efectives”, han dit els alumnes recuperant l’exemple de la jove activista Greta Thunberg. Volen lluitar per un futur igualitari per a tothom i per conscienciar la gent sobre la necessitat de “cuidar el nostre planeta, la nostra casa comuna”. Els joves també animen a realitzar petites accions per ajudar al planeta. “Només que hi contribuïu amb accions quotidianes, podeu ajudar a reduir la petjada ecològica”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.