Vés al contingut
Catalunya Religió
papa-cop28
Fotografia: Vatican News.

Vatican News Després de la pregària de l'Àngelus d'aquest diumenge, el Papa ha demanat resar per la XXVIIIa Conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic (COP 28) que tindrà lloc aquest desembre a Dubai. Ha reclamat que serveixi per acordar polítiques destinades a limitar l'augment de la temperatura global i considerar els impactes associats als canvis climàtics. 

A la COP 28 d'aquest 2023, el papa Francesc també hi participarà. Serà concretament el 2 de desembre amb un discurs. El seu viatge als Emirats Àrabs tindrà lloc de l'1 al 3 de desembre i, a més de a la COP 28, també serà en trobades privades bilaterals. Durant el seu viatge, el Papa inaugurarà el Pavelló de la Fe a l'Expo City, dissenyada per inspirar més accions concretes per frenar el canvi climàtic. 

El Papa també ha animat a continuar "el camí de la conversió ecològica" després del seu res de l'Àngelus. El pontífex també ha recordat el llançament, ara fa dos anys, de la Plataforma d'Acció Laudato Si', que "ofereix eines útils per a la cura de la casa comuna". 

Guies, accions i suport

La iniciativa de la Plataforma Laudato Si', del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, és un espai compartit on l'Església desenvolupa respostes a la crisi ecològica. En particular, proporciona guies, suggereix accions i brinda suport a famílies, parròquies, diòcesis, institucions educatives, estructures sanitàries, organitzacions, treballadors, empreses i fins i tot comunitats religioses.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.