Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Mercè Solé – Amics del Miracle) La Casa d’Espiritualitat del Miracle ofereix des de fa uns quants anys una colla d’activitats que, d’una forma més o menys explícita, relacionen l’extraordinari entorn natural del Santuari amb l’espiritualitat i l’art. De vegades ho fa des d’una perspectiva obertament cristiana. D’altres senzillament des del silenci, de manera que persones de sensibilitats, inquietuds i itineraris molt diversos s’hi troben ben acollides. Els cursos de Natura & Espiritualitat, les audicions musicals, la iniciació a la meditació, l’ikebana (art floral japonès), la poesia, entre d’altres, hi han trobat espai.

Aquesta tardor, la Casa s’obre a tres noves experiències. Del 24 al 26 de setembre, Josep M. Fisa i Roser Bosch, tots dos vinculats a Justícia i Pau,  ajudaran els participants a conèixer l’encíclica Laudato si’, amb què el papa Francesc, fa cinc anys va expressar la necessitat de tenir cura de la nostra casa comuna. I, com és tradició a la Casa, no ho faran només des d’una lectura del text, sinó a partir d’assaborir l’entorn natural i de fer experiència, de forma senzilla, de l’art, de la creativitat i del contacte directe amb la natura. Aquí en podreu trobar el programa i aquí el formulari d’inscripció.

L’altra novetat és molt singular i està organitzada en col·laboració amb la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona. Es tracta de fer una immersió en la famosíssima obra de Tolkien El Senyor dels Anells per tal de treballar la nostra interioritat a partir dels personatges i dels símbols d’aquesta història, que va molt més enllà de la simple aventura. Tolkien hi va expressar tant el seu rebuig a la guerra (va viure totes dues grans guerres europees, una d’elles des del front) com l’esperança de la seva convençuda fe cristiana enmig de la foscor. Es farà del 8 al 12 d’octubre. La conduiran Alba Romanyà, Albert Soler, Arnau Vives -professors de la Universitat- i Antoni Pou (psicòleg i monjo de Montserrat). Aquí podeu consultar-ne el programa i aquí us hi podeu inscriure. Els estudiants universitaris gaudiran de preus reduïts.

I finalment, del 15 al 17 d’octubre, la Casa s’obrirà a la poesia de Miquel Martí i Pol, Antonio Machado y als textos de l’evangeli de Joan. El fil conductor serà l’amor i els qui ajudaran els participants a descabdellar-lo seran Roger Canadell, filòleg, Carles Ventura, psicòleg, i Antoni Pou, psicòleg i monjo de Montserrat. Aquí us podeu descarregar el programa i aquí fer la inscripció.

Una encíclica, una novel·la d’aventures, uns quants llibres de poesia i un llibre del Nou Testament són pretext i estímul per fer-nos conscients de l’emergència climàtica i compromesos amb la natura, per endinsar-nos amb esperança en les nostres incerteses i enfilar nous camins i per descobrir l’amor des de múltiples perspectives.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.