Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Sobre la teulada, el Seminari de Solsona ha instal·lat un total de 65 panells solars. Una iniciativa d'autoconsum que, per al bisbat de Solsona, suposa “un pas endavant vers un funcionament més sostenible del conjunt de l'immoble”.

“Quins passos caldria fer per caminar vers l'ús d'energies renovables i, així, de retruc, reduir despeses?”. Aquesta és la pregunta que es feien al bisbat de Solsona davant d'una possible millora energètica en l'edifici del Seminari. Ho explica el rector del Seminari de Solsona i vicari general del bisbat, Marc Majà. Aquest interrogant, la recerca d'informació i l'experiència positiva de persones properes al Seminari amb aquests tipus d'instal·lacions van ser “el detonant per fer el pas”, diu Majà.

La iniciativa parteix d'un treball de conscienciació sobre la sostenibilitat que el bisbat va iniciar el 2020. En aquell moment es van fer passos per dibuixar un possible pla d'accions per “esdevenir una diòcesi Laudato si'". Amb aquesta feina inicial, Majà destacat que han anat sorgint i es continuen donant iniciatives “sensibles a la qüestió ecològica a diferents nivells”.

La inversió, realitzada en gran part gràcies a l'ajuda de subvencions, també permetrà estalviar una part important de la factura elèctrica de la casa. En aquest sentit, Majà assegura que ja han començat a notar el canvi i parla d'una millora evident. Tampoc no es descarta esdevenir una 'comunitat solar', una idea proposada pel projecte '+KSol' de Justícia i Pau.

Oferir millores al servei dels residents i els grups

“Cal vetllar pel seu manteniment i per les despeses que genera”. El rector del Seminari ho té clar. “Es tracta d'un edifici gran i amb història”, diu. En aquest sentit, explica que sempre es busca poder oferir millores al servei dels residents i els grups que hi passen.

Avui en dia, l’edifici acull establement a 14 residents i a un seminarista que està acabant el batxillerat a Solsona. A més, els caps de setmana hi resideixen altres seminaristes que, durant la setmana, viuen i estudien a Barcelona. Puntualment, l’edifici del Seminari acull altres grups per diferents activitats. Són majoritàriament iniciatives pastorals diocesanes com els recessos d’Emmaús i Efatà, cursos de l’Escola d’Evangelització Sant Andreu, formacions, reunions o recessos d’altres entitats eclesials.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.