Vés al contingut
Catalunya Religió
papa-laudate-deum-publica
Fotografia: Vatican News.

Per saber-ne més

CR La crisi climàtica, la debilitat política internacional i els fracassos de les darreres conferències sobre els climes. Són els temes que centren la nova exhortació apostòlica del papa Francesc 'Laudate Deum'. El pontífex l'ha publicat aquest dimecres donant continuïtat a l'encíclica 'Laudato Si'', publicada l'any 2015. El text és un crit a respondre davant la crisi climàtica del planeta: "No estem reaccionant prou, estem prop del punt de ruptura".

Amb la 'Laudate Deum', de 6 capítols i 73 paràgrafs, Francesc es planteja precisar i completar el ja afirmat en el text anterior sobre ecologia integral. Al mateix temps, destaca la situació d'alarma i fa una crida a la corresponsabilitat davant l'emergència del canvi climàtic, abans no sigui massa tard.

En la nova exhortació apostòlica, el Papa clama pels canvis “eficients, vinculants i obligatoris”

L'exhortació mira en particular a la COP28, que se celebrarà a Dubai a finals de novembre i a principis de desembre. "No estem reaccionant prou ràpid mentre el món que ens acull es va ensorrant", adverteix el Papa. Per això demana canvis de transició energètica que siguin "vinculants, eficients, obligatoris i que es puguin monitorar fàcilment".

"És indubtable que l'impacte del canvi climàtic perjudicarà de manera creixent les vides i les famílies de moltes persones", hi afegeix. Per a ell, aquest és un dels principals desafiaments als quals s'enfronta la humanitat i la societat actual. Una situació que afecta directament i de manera més agressiva les persones més vulnerables.

"Lloeu a Déu" és el nom d'aquesta nova carta del Papa. "Perquè un ésser humà que pretén ocupar el lloc de Déu es converteix en el pitjor perill per a ell mateix". Amb aquestes paraules el Papa conclou la seva nova exhortació apostòlica que ha publicat coincidint amb la festa de Sant Francesc d'Assís i l'obertura del Sínode 2023.

Una presentació internacional

D'altra banda, el Moviment Laudato Si' ha programat aquest mateix dimecres una presentació internacional del text del Papa. Serà a les 20:00 h del vespre a través d'un directe de YouTube amb la intenció de facilitar el contingut de l'exhortació apostòlica. La presentació comptarà amb la participació d'activistes i representants del moviment cristià ecològic d'arreu del món.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.