Vés al contingut
Catalunya Religió
art-decalç
Fotografia: Justícia i Pau.

CR Les EcoParròquies, la xarxa de parròquies ecosolidàries que impulsa Justícia i Pau, convida enguany a celebrar la Setmana Laudato Si' amb propostes relacionades amb l'art i el cinema. La Setmana Laudato Si' se celebra arreu del món del 21 al 28 de maig sota el lema 'Esperança per a la Terra. Esperança per a la humanitat'. 

El lema d'enguany, expliquen des de la xarxa d'EcoParròquies, se centra en la connexió de totes les coses i la necessitat "d'un compromís renovat amb la justícia mediambiental". 

Des de Justícia i Pau defensen que la Setmana Laudato Si' és un moment perquè persones de totes les creences "s'uneixin a l'acció per protegir el medi ambien i garantir que es preservi per a les generacions futures". "Hi ha moltes accions que es poden dur a terme durant aquesta setmana", diuen. 

Les Ecoparròquies proposen organitzar una projecció de 'La Carta' i fer un fòrum posterior per la Setmana Laudato Si'

Una d'aquestes opcions que proposen és organitzar una projecció de la pel·lícula 'La Carta'. Es tracta d'un film sobre l'encíclica Laudato Si' del papa Francesc. El documental presenta, a través de diversos personatges, els grans reptes socials i ambientals del nostre món. A través de la seva trobada transformadora amb el Papa i entre ells, aporten una nova esperança per a la casa comuna.

Per a organitzar una projecció cal omplir un formulari que permet baixar-se la pel·lícula en versió original subtitulada al català i rebre informació per organitzar un fòrum i cartells per la difusió.

El camí de l'art com a via de connexió profunda

Una altra de les possibilitats que proposen des de la xarxa d'EcoParròquies és la de la mostra 'Art descalç per la Terra'. Es tracta d'una mostra fruit d’un itinerari compartit d’artistes i persones de diferents tradicions religioses, de diferents sensibilitats espirituals i de diferents conviccions. Tots ells proposen el camí de l’art com a via d’eixamplament de la consciència i de connexió profunda "amb un mateix, amb els altres, amb la natura i amb el misteri creador que amara tot el que existeix".

Amb la mostra hi ha un seguit d'activitats i tallers i per inscriure's es pot fer a través del seu formulari.

Un missatge a difondre

Finalment, Justícia i Pau recupera la campanya 'La conversió ecològica és possible' per aquesta setmana. Un seguit de peces audiovisuals que il·lustren com la transformació a favor de l'ecologia integral és possible, real i concreta.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.