Vés al contingut
Catalunya Religió
arq-tarragona-molina-00
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.
Galeria d'imatges

Arquebisbat de Tarragona El Centre Tarraconense El Seminari de Tarragona ha acollit la II Jornada d'Ecologia i Salut que ha comptat amb la participació del meteoròleg Tomàs Molina. A l'acte, presidit per l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, hi han assistit més d'una vuitantena de persones. L'esdeveniment l'ha organitzat la delegació diocesana per la pastoral de la salut i les persones amb necessitats especials i el Secretariat diocesà d'ecologia i justícia social. En la seva intervenció, Planellas ha animat a consumir localment i replantejar-se el model de globalització. 

En la jornada d'aquest dissabte 8 d'octubre, Planellas ha valorat l'encíclica Laudato si' del papa Francesc i les iniciatives que n'han sorgit. "Cal reconèixer que hi ha un deute ecològic dels països rics en favor de les nacions econòmicament més pobres", ha dit. Sobre aquestes nacions, ha subratllat la seva explotació i el seu empobriment de manera sistemàtica. Per altra banda, l'arquebisbe ha proposat "replantejar-nos el model de globalització i de consum". "Hem de consumir més localment", ha conclòs.

La trobada ha començat amb una breu estona de pregària que ha precedit la conferència de Molina. L'home del temps ha parlat sobre el canvi climàtic, les seves conseqüències i com adaptar-s'hi. En aquest sentit, ha donat un missatge d’esperança partint d’un discurs científic optimista i amè. En acabar la conferència, s’ha obert un espai de preguntes que ha resultat molt participat.

Per últim, l’arquebisbe Planellas ha agraït la presència del meteoròleg Tomàs Molina: "Ens ha de ser un exemple i estímul per a transmetre valors cristians des del lloc on estem, fins i tot des de la ciència".

La jornada ha deixat, entre els participants, el missatge de transmetre la necessitat urgent de seguir l’esperit que sant Francesc d’Assís va deixar i que queda recollit en l’encíclica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.