Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/Observatori Blanquerna) El cinema espiritual i religiós ha entrat enguany a totes les presons del país. La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya es va fer present l'any passat en sis centres penitenciaris i en aquesta catorzena edició ja inclou projeccions als nou centres que hi ha a Catalunya. La mostra va començar a mitjans de novembre i finalitza el proper dijous dia 30.

En el marc d'una sessió a Quatre Camins, l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura va entrevistar dijous passat Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos, i Amand Calderó, director general de Serveis Penitenciaris. Tots dos consideren el cinema una eina potent i útil per a les persones que han estat privades de llibertat.

Segons Vendrell, “el cinema espiritual tracta les grans qüestions que des de sempre s'ha plantejat la humanitat”. Per Calderó “la religió i els valors estan estretament lligats” i “el cinema és un instrument molt potent per treballar aquests valors”. Explica també com aquest treball lliga amb l'objectiu dels serveis penitenciaris: “Tenim la missió d'acompanyar els processos de reinserció de les persones i millorar les seves capacitats”.

La Mostra és un exemple més de la col·laboració que existeix entre la Direcció General d'Afers Religiosos i la Direcció General de Serveis Penitenciaris.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.