Vés al contingut

notícies relacionades

Neix el primer festival de cinema budista de Catalunya

(CCEB) La Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes (CCEB) organitza el primer Festival de Cinema Budista de Catalunya. Serà del 19 al 23 d'octubre al cinema Verdi de Barcelona i compta amb el suport de la Fundació Dharma-Gaia (DG) i la col·laboració de Buddhist Film Foundation (BFF), entitat organitzadora del Festival Internacional de Cinema Budista que, des del 2003, se celebra a les principals ciutats del món.

Llegaron de noche porta els assassinats dels jesuïtes a la UCA al cinema

(Laura Mor –CR) Amb aire documental, la pel·lícula Llegaron de noche d’Imanol Uribe s’ha estrenat aquesta setmana al Festival de Màlaga i aquest divendres ho farà en diverses sales del nostre país. El thriller narra la reconstrucció dels assassinats de sis jesuïtes i dues treballadores a la Universitat Centreamericana José Simeón Cañas, la UCA, a San Salvador la matinada del 16 de novembre de 1989. I ho fa a partir de l’única persona que en va ser testimoni: Lucía Barrera.

Inaugurada la 18a Mostra de Cinema Espiritual

(Afers Religiosos) La seu de la Filmoteca de Catalunya a Barcelona ha acollit la inauguració de la 18a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya aquest dimarts a la tarda. L'acte ha comptat amb la presència de la directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley; el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau; i el presentador i conductor del cinefòrum, Cami Ungureanu.

Més dones a la Mostra de Cinema Espiritual

(Afers Religiosos) La 18a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya se celebrarà del 15 al 30 de novembre, amb un cartell de 84 pel·lícules que es podran veure presencialment i en línia.

La Setmana de Cinema Espiritual a Andorra, un espai de reflexió i redescobriment

(Bisbat d’Urgell) La Setmana de Cinema Espiritual i de Valors celebra la seva desena edició del 8 al 12 de novembre. Serà als cinemes Illa Carlemany del Principat d’Andorra i hi assistiran alumnes de totes les escoles de la zona. També s’ha organitzat una sessió per a adults la nit de l’11 de novembre.

El cinema de Toledano i Nakache “impulsa a prendre partit”

(Alba Sabaté –CR) Intocable, Especials, Els vulnerables, Samba, El sentit de la festa. I com aquests, tot un seguit de títols basats en l’empatia i la solidaritat configuren la trajectòria d’Éric Toledano i Olivier Nakache, guardonats aquesta setmana amb el III Premi de Cinema Espiritual.

Rocha: “Vaig ser molt afortunat de formar-me en un context intercultural”

(Joan Gómez –Direcció General d'Afers Religiosos) (Bogotà, Colòmbia, 1965) Doctor en ciències de la comunicació (Barcelona) i en història de les religions (Roma). Actualment és el degà de la Facultat de Treball Social i Educació Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa. L’entrevistem amb motiu de la recent renovació del Fons filmogràfic de les religions, del qual n’és el coordinador.

La nova pel·lícula de Wenders sobre el Papa, "un púlpit amable per a Francesc"

(Glòria Barrete –CR) Les cartelleres de cinema a Catalunya s'omplen cada setmana de noves pel·lícules d'estrena. Algunes són pel·lícules esperades pel gran públic i d'altres que, més modestament, es projecten en cinemes petits, que projecten en versió original o que aposten i ofereixen també pel·lícules i documentals menys comercials o dirigides a un públic molt concret.

panoràmica

Veure la fe

podcasts