Vés al contingut

notícies relacionades

Recórrer el Camí de Sant Jaume dins de la presó

(Bisbat Sant Feliu) Sabíeu que existeix el Camí de Sant Jaume que va des de Brians-2 a Santiago de Compostel·la? El jesuïta Xavier Rodríguez, capellà del centre penitenciari Brians-2, a Sant Esteve Sesrovires, explica que a mitjans de juliol 2020, Valentín, un intern de Brians-2, li comunica que hi ha un grup de vuit o deu interns animats a fer el Camí de Sant Jaume.

Viqui Molins relata el seu acompanyament a ‘La vida entre reixes’

(Claret) Quins son els efectes de viure un temps a la presó? La societat dóna l’esquena a la presó? Com aconseguir deixar de ser un número i ser una persona? Aquests son algunes de les preguntes que van sorgir a la presentació del llibre de la monja teresiana Viqui Molins ‘La vida entre reixes’, editat per Editorial Claret . La presentació es va realitzar el dijous 17 de desembre per streaming i es pot recuperar al següent enllaç.

Sortir de la presó amb un xandall i un parell de bosses d’escombraries

(CR) Comentaris personals de cada trobada amb els interns, objectius pendents, propostes de millora, traves administratives. Són notes que els voluntaris han recollit durant tres anys als diaris de camp del programa Suport. Testimonis d’un moment molt delicat en el procés de reinserció i que ara recull el llibre Sortir de la presó: una aventura incerta.

Omella i els presos: “No entro en política concreta”

(CR) El cardenal Joan Josep Omella ha comentat la carta que va fer pública divendres la germana del conseller Jordi Turull al diari Ara. “En els temes polítics, no hi entro”, ha dit aquest dimarts a la seu del bisbat de Barcelona.

Justícia i Pau recull l'experiència de qui surt de presó

(Justícia i Pau) Quatre persones voluntàries de Justícia i Pau, en Xavier Badia, en Juli de Nadal, la Roser Garcia i la Irene Monferrer, han elaborat i coordinat un recull d'escrits que apropen a la realitat de les persones preses a Catalunya i als complicats moments que viuen en sortir del centre penitenciari i incorporar-se novament a la societat.

El pare Manel assumia la feina impossible i necessària

(Josep Maria Fisa –CR) “El pare Manel ja s’ha ben guanyat el cel”. La notícia d’aquest dimecres al vespre ha corregut a través de la xarxa dels amics que l’hem sentit sempre proper i entranyable. Un “amic transversal” de tota una immensitat de persones que se sentien orgulloses de nomenar-lo, d’abraçar-lo, d’aplaudir-lo, de veure’l com el company que fa allò que nosaltres no ens sentim prou valents ni capaços de fer...

La parròquia de Solsona a l’eucaristia de la presó de Lledoners

(Bisbat de Solsona) Els músics de la parròquia de Solsona es va desplaçar al Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, per participar en l’eucaristia setmanal. Els components d’aquest servei musical varen recollir instruments, cables i amplificadors per tal d’acompanyar els presos en aquest moment fratern i comunitari. L’eucaristia, celebrada el dissabte 29 de febrer, va comptar amb la participació d’una vintena de presos juntament amb el capellà de la presó, Joan Prat i David Guindulain, jesuïta.

panoràmica

Veure la fe