Vés al contingut

notícies relacionades

afers-religiosos - 1

En quina llengua es fan els actes religiosos a Catalunya?

ROGER VILACLARA –CR | Només el 24% de les activitats de culte que es realitzen a Catalunya es fan únicament en català. Mentre que aquelles que es fan en català i castellà representen el 31% de totes les activitats de culte. Són dades del Baròmetre sobre la religiositat que la Direcció General d'Afers Religiosos publicarà abans d'acabar aquest curs. Malgrat que el nou estudi encara no s'hagi fet públic, les dades referents al català, recollides per primer cop al baròmetre, s'han pogut conèixer aquest dimecres en el marc de les Jornades RELIG organitzades per Afers Religiosos.
català-relig

Les Jornades RELIG impulsaran la llengua catalana en l'àmbit religiós

GENERALITAT DE CATALUNYA | Els dies 7 i 8 de novembre se celebraran a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya les Jornades RELIG de la Direcció General d’Afers Religiosos sobre 'Bones pràctiques de foment de la llengua catalana en l’àmbit religiós'. Col·laboren en aquestes jornades l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística.
premi-tortuga-00

La Mostra de Cinema Espiritual celebra vint anys apostant pel talent jove

MOSTRA DE CINEMA ESPIRITUAL | El Districte Administratiu de Barcelona ha acollit aquest dijous l'aniversari de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. El cicle de la Direcció General d'Afers Religiosos ha celebrat vint anys amb un acte centrat en el talent i la producció jove. També s’ha presentat l’edició d’enguany que explorarà la pobresa, la política i la producció catalana amb 90 projeccions a 40 sales diferents d’arreu del país.
afers-religiosos-subvencions

Afers Religiosos obre un nou ajut de fins a 40.000 € per a centres de culte

AFERS RELIGIOSOS | La Direcció General d’Afers Religiosos obra una nova convocatòria de subvencions per a millores de locals destinats a centres de culte. La previsió és que entorn del 20 de novembre es publiqui la resolució d’aquesta nova convocatòria anticipada que pot atorgar fins a 40.000 €.
montserrat-centres-culte

El Mapa religiós suma 16 centres de culte nous a Catalunya

AFERS RELIGIOSOS | Ja són 7.291 centres de culte corresponents a més de 14 confessions diferents els que es comptabilitzen a tot Catalunya. Amb aquestes xifres, el Mapa religiós de la Direcció General d'Afers Religiosos suma 16 nous centres de culte des de l'última actualització, el 2022.

panoràmica

Veure la fe