Vés al contingut

notícies relacionades

Marcel·lí Joan, nou director general d’Afers Religiosos

(CR) El periodista i impulsor de diverses iniciatives eclesials, Marcel·lí Joan, serà el nou director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. Aquest dimarts al migdia el Consell Executiu ha aprovat el seu nomenament coincidint amb el canvi d’adscripció de la direcció general, que ha passat del Departament de Governació a dependre del Departament de Justícia amb la consellera Ester Capella.

El cinema espiritual, a la presó de Quatre Camins

(CR/Observatori Blanquerna) El cinema espiritual i religiós ha entrat enguany a totes les presons del país. La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya es va fer present l'any passat en sis centres penitenciaris i en aquesta catorzena edició ja inclou projeccions als nou centres que hi ha a Catalunya. La mostra va començar a mitjans de novembre i finalitza el proper dijous dia 30.

La Nit de les Religions es presenta com a resposta de pau

(David Casals-CR) "Som la cita anual amb la diversitat religiosa". Així ha començat aquest dissabte la segona edició de 'La Nit de les Religions de Barcelona'. Es tracta d'un projecte organitzat pel grup de joves de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (Audir) i que consisteix en una jornada de portes obertes en 33 llocs de culte de la ciutat.

La diversitat religiosa, en els XVIII Jocs Mediterranis

(Generalitat de Catalunya) La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i l’alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, han signat aquest matí un conveni de col·laboració en matèria de diversitat religiosa en el marc dels XVIII

Missioners.cat presenta a Vic “els testimonis vius de l’Evangeli”

(Alba Sabaté –CR) Aquest divendres Vic ha escoltat de primera mà els testimonis de missioneres i missioners de Catalunya que viuen repartits arreu del món. El projecte Missioners.cat, de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, s’ha presentat al Seminari de la capital d’Osona, terra mare d’alguns d’aquests catalans que han decidit marxar per dedicar la seva vida a ajudar els altres.

Abat Notker Wolf: "Els refugiats no han de ser reduïts només a receptors d'ajudes socials"

(Glòria Barrete –CR) "Al llarg de la història sempre s'han donat moviments migratoris. L'actual migració, però, es distingeix per l'enorme quantitat de refugiats". Aquest era el tret de sortida de la conferència de l'abat Notker Wolf durant l'acte de commemoració de la Setmana per l'Harmonia Interconfessional que s'ha celebrat aquest dijous al vespre al Palau de Pedralbes de Barcelona.

Congrés islàmic: “Les religions han de fomentar la seguretat, la cohesió i la convivència”

(Alba Sabaté —CR/Prat de Llobregat) Les Entitats religioses a Occident i la qüestió de la seguretat i la convivència. Sota aquest títol s’ha celebrat la dotzena edició del Congrés Islàmic de Catalunya, organitzada per la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCat) al Prat de Llobregat. Mohamed El Ghaidouni, president d’UCIDE Catalunya, Enric Vendrell, Director General d’Afers Religiosos i Riai Tatary, president d’UCIDE Espanya, han inaugurat aquest divendres una trobada que ha durat fins al diumenge 11.

Veure la fe