Vés al contingut

notícies relacionades

El Govern impulsarà l’acord ‘Religions per la llengua’

(CR) Aquest dijous s’ha fet públic el paquet de mesures del Govern per impulsar el català en els diferents àmbits del Departament de Justícia, que inclou la tasca de la Direcció General d’Afers Religiosos. Consideren que la llengua és una eina d’integració social de primer ordre i que cal consolidar-la també entre els col·lectius religiosos.

Griley: “Cal tornar a valorar el compromís de les religions amb el català”

(Laura Mor –CR) La feina de prevenció de conflictes i de diàleg constructiu porta associada una capa d’invisibilitat. No fa soroll i acostuma a tenir poca projecció. Però és imprescindible per a la cohesió social i té efectes tangibles a mig i llarg termini. Aquest és el marc de treball de la Direcció General d’Afers Religiosos, que des de fa un any encapçala la filòloga i lingüista Yvonne Griley.

Afers Religiosos destina un milió d’euros per a millores en centres de culte

(CR) El Departament de Justícia destinarà un milió d’euros en subvencions per a millores en locals destinats a centres de culte que es facin durant els exercicis dels anys 2022 i 2023. Les bases de la convocatòria s’han publicat aquest dimecres al DOGC i la Direcció General d’Afers Religiosos ha anunciat que aviat s'obrirà el termini per presentar sol·licituds.

Afers Religiosos promou la difusió de terminologia religiosa en català a les xarxes

(Afers Religiosos) Des d’aquest diumenge, les xarxes socials de la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) incorporen una nova secció setmanal. Es tracta d''El mot de la setmana', un apartat que té com a objectiu difondre la terminologia religiosa en català. Els mots són seleccionats en funció de la seva vinculació amb l’actualitat, la seva popularitat o la seva rellevància dins del vocabulari propi de cada tradició religiosa.

panoràmica

Veure la fe

podcasts