Vés al contingut

notícies relacionades

Un documental “per respondre entre tots què vol dir ser persona”

(Laura Mor –CR) El món audiovisual continua sent espai d’escolta i de diàleg. Ho demostren Mireia Branera, Laura Borràs, Anna Roig, Ferran Busquets, Lluís Marco, Montse Miralles, Núria Ortín, Cesk Freixas, Bea Talegón, Ricard Díaz i Francesc Mateu. Tots ells s’han aturat a respondre què vol dir ser persona avui i com definim la dignitat humana.

Bisbe Saiz: “La influència de l’Església va més enllà de la pràctica dominical”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Terrassa) Fora del seu bisbat i dels ambients eclesials a molts els costaria posar nom al bisbe de Terrassa. Com si només existissin els bisbes de les grans capitals catalanes o els que tenen algun protagonisme efímer per polèmiques a la premsa. El 2001 Josep Àngel Saiz Meneses va ser nomenant bisbe auxiliar a Barcelona amb el cardenal Ricard Maria Carles. I el 2004 va ser nomenat el primer bisbe de Terrassa.

DocuClips: la memòria de Santa Maria del Pi, ara, en vídeo

(Laura Mor –CR) Com en tants altres camps, el Covid-19 ha obert una nova línia de treball a l’Arxiu Parroquial de Santa Maria del Pi, de Barcelona. Es tracta de la secció DocuClips al canal de Youtube de l’arxiu. Són vídeos de divulgació històrica, d’un quart d’hora de durada, basats en el seu fons documental.

Els altres: un antídot contra la postveritat

(Laura Mor –CR) L'acceptació acrítica de la mentida, les emocions que apuntalen falsos relats, el criteri tribal i les veritats que s'allunyen dels fets defineixen la postveritat. Com fomentar el pensament crític i fugir dels fonamentalismes violents? Des dels Caputxins de Pompeia reivindiquen l'humanisme i la necessitat de tornar a valorar els altres.

El cinema espiritual, a la presó de Quatre Camins

(CR/Observatori Blanquerna) El cinema espiritual i religiós ha entrat enguany a totes les presons del país. La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya es va fer present l'any passat en sis centres penitenciaris i en aquesta catorzena edició ja inclou projeccions als nou centres que hi ha a Catalunya. La mostra va començar a mitjans de novembre i finalitza el proper dijous dia 30.

Vídeo per denunciar que no es garanteix la gratuïtat de l'escola concertada

(FECC) Les escoles concertades denuncien en un vídeo la insuficiència del mòdul del concert educatiu. La llibertat d'ensenyament és un dret fonamental de la construcció i organització d'una societat lliure amb una estructuració política democràtica, on la pluralitat educativa és un valor volgut i defensat majoritàriament. La llibertat d’elecció de centre respon a aquesta voluntat i cal vetllar per evitar-ne les restriccions.

Pilar Lance: “Els salesians no treballem amb el fracàs, sinó amb el futur”

(Laura Mor –CR/Lleida) “Potser amb una pala i amb sorra de platja en comptes de fer-ho amb material de construcció, però estem construint el Regne segur, no podria ser d'una altra manera”. Pilar Lance és educadora social i dirigeix la Plataforma d'Educació Social dels Salesians a Lleida. “L'aposta dels salesians és claríssima: pels joves que estan en una situació de risc i que no tenen opcions en d'altres espais”.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts