Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(CR) Millorant les entrades sobre la religió a la Viquipèdia. Aquest dissabte s’ha fet a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna la primera Viquimataró dedicada a l’àmbit religiós. Aquesta trobada intensiva s’ha dedicat especialment a millorar o crear noves entrades de personatges del món religiós a Catalunya.

El repte era actualitzar o crear 25 noves entrades de diversos personatges, i finalment se n'ha assolits uns quants més.

Roser Bofill, Rosa Deulofeu, Genoveva Masip, Esperança Atarés, Josep Maria Rovira Belloso, Maria Victòria Molins, Lluís Martínez Sistach, Raimon Panikkar, Enric Capó, Jaime Vándor, Lluís Espinal, Pierrette Prat, Xavier Melloni, Esteve Blanch, Antoni Maria Oriol i Tataret, Montserrat Grases, Teresa Losada, Mohamed Halhoul, Lluc Torcal, Bernabé Dalmau, Núria Calduch, Xavier Melgarejo, o Jordi Faulí, són alguns dels noms que s’han ampliat en referències, informació o que s’han creat de nou a la Viquipèdia. També s’han creat entrades d’algunes entitats religioses sense presència com el Consell Islàmic de Catalunya.

Els participants en la sessió, de manera física o virtual, principalment han basat la seves entrades en dades actualitzades de CatalunyaReligió.cat, del Diccionari d’Història Eclesiàstica, o del Diccionari de les Religions.

La jornada també ha estat una sessió de formació per als nous usuaris que s’han interessant per participar en el projecte col·laboratiu de la Viquipèdia i conèixer els seus criteris d'elaboració.

“La Viquipèdia és un àmbit de voluntariat per augmentar el coneixement. Tothom és expert en alguna cosa o té alguna aficció sobre la que pot aportar coses”, han remarcat els experts en aquesta enciclopèdia oberta que han participat en la jornada.

La Viquipèdia és actualment una de les webs més visitades, també en català, i un dels recursos més utilitzats com a font d'informació i documentació. Per això, la jornada ha volgut millorar els continguts, però sobretot donar a conèixer les possibilitats de participar en la millora d'aquesta eina en l'àmbit religiós. Un projecte que també destaca per construir-se des del voluntariat, les aportacions gratuïtes i el treball en xarxa.

La primera Viquimarató sobre religió ha estat organitzada conjuntament per CatalunyaReligió.cat i l’Amical Viquipèdia amb el suport de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura. La sessió va coincidir amb la festivitat de Sant Antoni Maria Claret, que al segle XIX va publicar alguns dels llibres amb més difusió al Catalunya gràcies a les edicions de petit format, i que segurament al segle XXI no dubtaria en utilitzar la Viquipèdia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.