Vés al contingut

notícies relacionades

Els arxiprestos del Penedès i Garraf demanen que no s’oblidi la “dramàtica” situació d’aquestes comarques

(CR) Nota conjunta dels quatre arxiprestos del Penedès i Garraf per les greus conseqüències de la “dramàtica pèrdua de llocs de treball i un gran dany social” que està provocant la pandèmia en aquestes comarques. Malgrat pertànyer a dos bisbats diferents (Alt Penedès i Garraf a Sant Feliu, i Baix Penedès a Tarragona) els representants eclesials d’aquest territori han fet una demanada conjunta per “afegir-se a la veu dels alcaldes de les nostres viles i pobles”.

68 persones van accedir a un lloc de treball en 2018 amb la Fundació Jaume Rubió i Rubió

(Fundació Jaume Rubió i Rubió) En un entorn laboral dominat pels elevats índex d’atur i temporalitat, les dades del Informe Economia Solidaria 2018 de Càritas posen de manifest, un any més, que es possible desenvolupar estratègies d’èxit amb les persones en situació de vulnerabilitat per a que puguin tornar al mercat de treball, aconseguir un lloc de feina i reconstruir la seva autonomia personal.

"La feina només garanteix una vida decent a la meitat de les famílies treballadores"

(Església pel Treball Decent) Amb motiu del Dia Mundial del Treball Decent, diverses entitats d’Església es van concentrar a la Parròquia de Santa Maria del Pi per exigir un treball decent. Sota el lema “Repartir el treball per compartir la riquesa” la concentració ha volgut ser una esmena a la totalitat al discurs oficial dels governants en matèria laboral. L’Església és una de les defensores del dret al treball com a garant d’una vida digna, i s’ha fet palès per mitjà d’un acte simbòlic.

Les dones pateixen una triple precarietat laboral

(Càritas Barcelona) Amb motiu del 8 de març, dia de les dones treballadores, Càritas Diocesana de Barcelona vol denunciar que les dones pateixen una triple precarietat en matèria laboral: sous més baixos, més atur i més parcialitat. El rostre de la precarietat és el d’una mare sola amb fills, amb dificultats per conciliar la vida familiar i la laboral.

Agustí Cortés defensa el treball digne

(Bisbat de Sant Feliu) Amb una participació de quaranta persones aquest dijous va tenir lloc la taula rodona 'Per un treball decent. Quan treballar no és suficient per viure amb dignitat', a la sala d'actes de l'Ateneu Santfeliuenc, a Sant Feliu de Llobregat, organitzada per l'equip de Pastoral Social i Obrera de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. 

Bisbes de Catalunya: "Hi ha el dret al treball, i a un treball decent"

(CR) Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense demanen "un treball decent en condicions de llibertat, equitat, seguretat i dignitat humana" per a tothom. Així ho han expressat aquest dijous, poques hores abans de la Jornada Mundial pel Treball Decent, que se celebra divendres. En la nota que han fet pública defensen el treball com "un bé i un dret fonamental de tota persona" i, des del compromís eclesial, recorden que "l’economia no pot ser mai un absolut i que ha d’estar sempre al servei de les persones". Podeu llegir el text a continuació:

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe