Vés al contingut

notícies relacionades

Nou directori per una catequesi comprensible i eficaç

(Laura Mor –CR) Menys teoria i més experiència, més obertura al món digital, amb sintonia amb l’ecologia integral i en clau comunitària. El nou Directori per a la Catequesi que s’ha presentat aquest dijous al Vaticà assumeix el repte de fer comprensible el missatge de Jesús en un context de “transició cultural”.

Càritas Catalunya demana compromís comunitari per afrontar la pobresa severa

(Laura Mor –CR) “No hem fet els deures com a societat”. Segons Càritas Catalunya cal seguir treballant per la plena integració de les persones i per una societat cohesionada. Les dades la Memòria 2018, presentada aquest dimecres a Barcelona, parlen d’un augment de les desigualtats paral·lel al creixement econòmic. Baixen les persones beneficiàries, però augmenten les que necessiten una atenció intensiva. 

Pintar per decorar i reivindicar

(Fundació La Salut Alta) Fa nou mesos la Fundació La Salut Alta, a Badalona, va decidir que el barri seria el centre del lema anual de l'entitat. Així doncs, a partir de "La Salut Alta un barri per...", eren moltes les paraules que inspiraven. Finalment, però, en van destacar una: Estimar.

La comunitat: entre el conflicte i la fraternitat

(Jordi Llisterri-CR) Necessitem la comunitat. Aquesta ha estat la reivindicació de la XIII Jornada del Grup Sant Jordi que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona. La jornada és un punt de trobada personal i d'intercanvi d'idees entre membres de diverses entitats i de diverses diòcesis de Catalunya, del País Valencià, de Balears, del País Basc i de Madrid. Aquest any s'ha centrat en el concepte de comunitat.

De candidat a monjo: com s'accedeix a Montserrat?

(Abadia de Montserrat) Tot comença amb un primer any de diàleg. “Qui truca a la porta del monestir entra en contacte en primer lloc amb el mestre de novicis, que acompanya espiritualment aquest procés de discerniment”. Ho explica el monjo benedictí Josep-Miquel Bausset, que exerceix aquest mestratge. La seva tasca consisteix en “veure si aquest candidat cerca Déu de veritat”.

Komalpreet Kaur: “Els sikhs no fem diferències entre homes i dones”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Komalpreet Kaur (1999) és una jove estudiant de Santa Coloma de Gramenet, que forma part de la comunitat sikh de Sant Adrià de Besòs. Quan va arribar a Catalunya l’any 2005, tenia pocs companys sikhs a classe, mentre que ara que va a l’institut són més nombrosos i, sobretot, més reconeguts com a religió.

Nova edició del taller monàstic a Montserrat

(Abadia de Montserrat) Després de la bona acollida de les edicions anteriors, la comunitat benedictina dóna a conèixer novament la vida monàstica i mostrarà els temes més importants per a la vida del monjo. El monestir de Montserrat convida homes de 18 a 35 anys, aquest cap de setmana, a una experiència monàstica que els permeti conèixer l’espiritualitat de la tradició benedictina.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe