Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri-CR) Entrar a la Sagrada Família fa aixecar la mirada. Això és el que han pogut tornar a experimentar aquest dissabte al matí els primers visitants del temple després de 114 sense estar obert a les visites. És l’inici de la “Fase Homenatge” de la reobertura del temple, els caps de setmana de visites gratuïtes. Com no podia ser d’altra manera, la primera visita ha estat un agraïment al personal sanitari.

Per remarcar el significat de la reobertura, el cardenal Joan Josep Omella ha rebut els primers visitants a les 10 del matí, representats per una delegació del Col·legi de Metges, del Col·legi de Farmacèutics, del Col·legi d’Infermers i del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. En un breu parlament a les portes de la façana del Naixement, l’arquebisbe de Barcelona ha recordat que des de l’inici de la pandèmia l’Església ha tingut molt present el personal sanitari en les seva pregària: “Estigueu segurs que preguem per a tots vosaltres que esteu donant vida i esperança, que és la vostra feina".

Omella també ha elogiat la “vostra intel·ligència i responsabilitat reconeguda per tota la societat”. I sota la imatge de la Mare de Déu ha llegit una de les pregàries de la papa Francesc per donar pas la visita.

Després d’entrar conjuntament a l’interior del temple, una representació dels col·legis professionals han fet una visita guiada amb el president delegat de la Junta Constructora, Esteve Camps, l’arquitecte director, Jordi Faulí, i el rector de la Basílica, Josep Maria Turull. Mentrestant, han començat a entrar els 2.000 visitants que dissabte han pogut gaudir de la primera visita. Un públic molt familiar i amb la mateixa admiració i ganes de fer-se fotos que els turistes estrangers que fins el març omplien el temple.

Els propers caps de setmana es repetirà l’experiència amb altres col·lectius professionals implicats en la lluita contra els efectes de la Covid-19 com cossos de seguretat, personal i voluntaris d’entitats socials i organitzacions empresarials i de comerciants.

 

Sentir la gent altra vegada

“Quina il·lusió veure gent altra vegada”. Era el comentari espontani dels responsables de la basílica en el primer dia de portes obertes. Una represa que permet també veure més a prop la reobertura normal del temple. És un altre pas després de la celebració de la primera eucaristia a la basílica el 19 de juny. La visita que també es podia fer més tranquil·lament per la reducció d’aforament a la meitat. De les 1.500 persones per hora, s’ha passat a 750.

“Ja estem preparat per obrir el temple”, ha assegurat Xavier Martínez, director general de Junta Constructora. Però encara no hi ha data, esperant la represa del turisme. Per ara es faran les visites gratuïtes del cap de setmana. Les primeres 37.000 entrades per als barcelonins de juliol i agost ja es va repartir el mes passat, i el 3 d’agost es tornaran a oferir les entrades pel setembre.

Martínez ha compartit també “l’emoció personal per tornar a sentir la gent” amb la reobertura del temple, que en tota la seva història només havia estat tancat durant la Guerra Civil. El darrer pas serà reiniciar les obres. Una fita que tampoc té data. Però el primer pas de la reobertura també permet als responsables de la basílica tornar a aixecar la mirada cap a la fita de la finalització del temple .