Vés al contingut

notícies relacionades

Els actes religiosos passen al 50 % d’aforament

(CR) La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dijous que l’aforament dels actes religiosos torna al 50 %. És una de les mesures que ha aprovat el PROCICAT. Des de principis de novembre, a causa del gran increment de casos de Covid-19, s’havia limitat l’assistència a les celebracions religioses al 30 %.

Càritas Barcelona convida a la ciutadania a “Obrir els Ulls” amb una exposició sobre la crisi social i econòmica de la COVID-19

(Càritas Barcelona) Amb motiu del primer aniversari de l’inici de la pandèmia, Càritas Barcelona ha inaugurat una exposició al Museu Diocesà de Barcelona, que porta per títol “COVID19: Obre els Ulls. Una lectura social i ecològica de la pandèmia”. L’exposició, que podrà visitarse gratuïtament fins al 30 de juny de 2021, és un recorregut per aquest primer any de crisi sanitària, econòmica i social, on es posa de manifest la vulnerabilitat de l’ésser humà.

Catalunya Religió, soci fundador d’un consorci internacional contra la desinformació sobre les vacunes

(CR) Set mitjans de comunicació i diversos experts s’han unit per combatre la desinformació sobre les vacunes contra la COVID-19 entre les comunitats cristianes. Amb l’objectiu d’ajudar a aclarir notícies falses o confuses s’ha creat un consorci internacional de mitjans de comunicació catòlics, agències d’informació i científics de renom mundial. Entre ells, i com a soci fundador, hi ha el portal Catalunya Religió.

Bisbe Cortés: “Una religió alienant compensatòria del sofriment no és ‘la’ resposta”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Sant Feliu de Llobregat) El 2004 el valencià Agustí Cortés va ser nomenat primer bisbe de la nova diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, format per les parròquies del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf. Cortés havia estat secretari particular de l’arquebisbe de València, professor de Teologia i rector del seminari. El 1998 va ser nomenat bisbe de la petita diòcesi d’Eivissa. Quan va arribar al territori desconegut del Llobregat va voler posar en marxa la nova diòcesi amb una participació real de capellans, laics i religiosos.

panoràmica

Veure la fe

podcasts