Vés al contingut

notícies relacionades

gaudi-beatificacio

Beatificar Gaudí: requisits i passos a seguir per un camí que ha d'acabar molt aviat

ROGER VILACLARA –CR | “El meu amo no té pressa”, deia Antoni Gaudí. Ell es referia a Déu amb la construcció de la Sagrada Família. Una màxima que pren ara l’Associació Canònica Pro Canonització d’Antoni Gaudí, constituïda aquest desembre. “Segur que Gaudí tampoc tindria pressa per ser beatificat”, assegura el vicepresident de l’associació i rector de la Sagrada Família, Josep Maria Turull. Amb tot, el procés que s’inicia el 1992 comença la seva recta final i encara els últims passos d’una beatificació que s’espera que pugui tenir lloc el 2026.

misses-vespertines-00

La Sagrada Família recupera les misses vespertines de dissabte

CR | Aquest cap de setmana han començat de nou les misses vespertines de dissabte a la Sagrada Família. Unes celebracions que la basílica va començar el setembre del 2019, però es van haver d'aturar el març del 2020 a causa de la pandèmia. "Ara, amb la recuperació d'afluència al temple, les misses de diumenge tornen a estar plenes i les vespres són una oportunitat més pel visitant", explica Josep Maria Turull, rector de la Sagrada Família. 

safa-4

La Sagrada Família crea un fons d’acció social “per servir les persones”

ROGER VILACLARA –CR | Amb la voluntat de seguir el desig fundacional descrit a la primera pedra de la Sagrada Família, el temple ha anunciat aquest dimarts al matí que crearà un fons d’acció social per col·laborar en “una societat millor, més justa i més humana”. L’anunci l’han fet el director general de la Sagrada Família, Xavier Martínez, i l’arquitecte director del temple, Jordi Faulí, a la sala creuer, ubicada a 65 metres per sobre de la nau central.
20220922SagradaFamiliaEvangelistes

La Sagrada Família posa els evangelistes als quatre vents

JORDI LLISTERRI –CR | Si algú dubta sobre quins són els quatre evangelistes i quin símbol els representa només haurà de mirar amunt. Trobarà els símbols dels quatre evangelistes als quatre vents coronant el temple. En pocs mesos la Sagrada Família finalitzarà les quatre torres del evangelistes que envolten la torre central de Jesús. Abans d’acabar l’any estaran acabades les torres de Marc i Lluc, i durant el 2023 les de Joan i Mateu. Com es va fer l’any passat amb l’estel de Maria, aquest dijous s’han mostrat les escultures de marbre que les properes setmanes culminaran les torres dues torres dels evangelistes de la banda muntanya.

La Sagrada Família torna a aixecar la mirada

(Jordi Llisterri-CR) Entrar a la Sagrada Família fa aixecar la mirada. Això és el que han pogut tornar a experimentar aquest dissabte al matí els primers visitants del temple després de 114 sense estar obert a les visites. És l’inici de la “Fase Homenatge” de la reobertura del temple, els caps de setmana de visites gratuïtes. Com no podia ser d’altra manera, la primera visita ha estat un agraïment al personal sanitari.

Les misses que han tornat a Barcelona

(Jordi Llisterri-CR) “No havíem viscut res semblant des dels temps de la Guerra Civil, sense misses”. Així ha començant mossèn Josep Maria Turull la salutació a la primera missa vespertina a la cripta de la Sagrada Família de Barcelona, recordant el que li havia comentat una persona gran.

Ànima Medieval, una proposta eclesial conjunta pel turisme

(Jordi Llisterri-CR) La pregunta gairebé és per què no s’havia fet abans. Per primera vegada tres dels principals temples amb atractiu turístic del centre de Barcelona posen en marxa una iniciativa conjunta de promoció. Sota la marca de Medieval Soul (Ànima Medieval), ara es pot adquirir una entrada conjunta a la Catedral de Barcelona, la basílica de Santa Maria del Mar i l’antic convent de Sant Pau del Camp. La perspectiva és que s’hi vagin afegint les entrades a altres edificis eclesiàstics.

Veure la fe