Vés al contingut

notícies relacionades

torre-mateu-coronacio

La Sagrada Família corona les noves torres dels evangelistes Mateu i Joan

SAGRADA FAMÍLIA | La darrera peça escultòrica de la torre de l'evangelista Mateu s'ha enlairat aquest matí per coronar el cimbori de la Sagrada Família que ja arriba als 135 metres d'alçada. Aquest mateix dijous la seguirà la figura de Joan que el temple col·locarà per coronar la torre. Amb aquestes dues, el conjunt de les torres dels evangelistes quedarà finalitzat i a punt per la seva inauguració i benedicció el 12 de novembre.
tenebrari Manlleu

Coses d'Antes: el Tenebrari

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | No en queden gaires i ben segur que els que queden sovint resten muts, arraconats o bé exposats en museus parroquials. Avui parlarem dels 'tenebraris', uns grans canelobres fets especialment per a un ofici concret, el de tenebres, oficis que tenien lloc durant la Setmana Santa.
Campaner

L'escola de campaners de La Vall d'en Bas és ja una realitat

CR/ACN | Fa uns mesos que Catalunya Religió avançava la notícia de la creació d'una escola de campaners a Catalunya, amb seu a Joanetes. Avui, 25 de setembre, és quan s'ha presentat oficialment als mitjans de comunicació l'escola a La Vall d'en Bas (Garrotxa).
placa cim matagalls

Els Mossos recuperen la placa robada del cim del Matagalls

ACN | Els Mossos d'Esquadra han recuperat la placa de bronze commemorativa robada al cim del Matagalls (1.697 metres). La placa, de 40x25 centímetres, estava instal·lada a la Creu de Matagalls en honor de mossèn Jaume Oliveras i estava catalogada com a patrimoni cultural al Parc Natural del Montseny.
vitrall santa maria de gardeny

Santa Maria de Gardeny estrena 17 nous vitralls

BISBAT DE LLEIDA | La parròquia de Santa Maria de Gardeny, al carrer Acadèmia de Lleida, estrena un conjunt de 17 nous vitralls, col·locats a banda i banda de la porta principal, que avui dissabte ha beneït el bisbe Salvador Giménez.
safa-4

La Sagrada Família crea un fons d’acció social “per servir les persones”

ROGER VILACLARA –CR | Amb la voluntat de seguir el desig fundacional descrit a la primera pedra de la Sagrada Família, el temple ha anunciat aquest dimarts al matí que crearà un fons d’acció social per col·laborar en “una societat millor, més justa i més humana”. L’anunci l’han fet el director general de la Sagrada Família, Xavier Martínez, i l’arquitecte director del temple, Jordi Faulí, a la sala creuer, ubicada a 65 metres per sobre de la nau central.

panoràmica

Veure la fe

podcasts