Vés al contingut

notícies relacionades

La Torre de Maria: un mantell de granit blau

(CR) El diari de la Santa Seu, L’Osservatore Romano ha dedicat quatre pàgines i un destacat amb una fotografia a la portada de la primera torre central la Basílica de la Sagrada Família que s’il·lumina per aquest dimecres. “La Torre de la Mare de Déu”, escriu en català la portada i explica que aquest és nom tradicional de Maria en el nostre país.

12 decisions que han marcat la història de la Sagrada Família

(Roger Vilaclara –CR) La determinació d'Antoni Gaudí, l’impuls popular i la voluntat de l’església. Aquests han estat alguns dels aspectes claus perquè la construcció de la Sagrada Família es trobi en la recta final. Així ho ha explicat l’arquitecte director i coordinador de la basílica de la Sagrada Família, Jordi Faulí, en la seva conferència ‘Coratge creatiu en la història de la Sagrada Família: dotze decisions claus de la Junta Constructora’.

Sagrada Família: així serà el terminal de la torre de Jesús

(Laura Mor –CR) 17 metres d’alçària, 13 metres i mig d’amplada i acabat amb una creu de quatre braços. S’hi accedirà per una escala de cargol i el seu interior serà visitable. El terminal de la torre de Jesucrist de la Sagrada Família brillarà amb petits resplendors provocats per la forma helicoidal de la creu. Una creu amb finestres que s’obriran en els quatre braços i de dalt a baix. Culminarà així la torre més alta de tota la construcció: 172 metres i mig d’alçada situada damunt de l’altar de la basílica.

El valor espiritual en l’obra de Domènec Fita

(Jordi Faulí –CR) Quan s’inicia una obra d’art mai no se sap com acabarà. Si això és vàlid per a les obres de tots els bons artistes, era diàfanament cert en la de Domènec Fita. El seu treball creatiu de contínua evolució creixia i agafava forma en les seves llibretes, amb una perseverant i dura tasca de rigorosa i sincera recerca de la forma essencial des de la seva gènesi fins a la seva contemplació en el lloc definitiu.

“La Sagrada Família l’acabarem entre tots”

(Laura Mor –CR) Llum en la foscor. Com si fos una metàfora del temps social que vivim, Barcelona tindrà un far, una referència lumínica que coronarà la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família. Una estrella amb dotze puntes, d’estructura d’acer i amb vidre a cada costat. La Junta Constructora de la Sagrada Família es proposa culminar aquesta torre a finals del 2021. Així ho han anunciat aquest dimecres en la roda de premsa sobre l’actual estat de les obres al temple, que es reprendran en un màxim de quinze dies.

La Sagrada Família torna a aixecar la mirada

(Jordi Llisterri-CR) Entrar a la Sagrada Família fa aixecar la mirada. Això és el que han pogut tornar a experimentar aquest dissabte al matí els primers visitants del temple després de 114 sense estar obert a les visites. És l’inici de la “Fase Homenatge” de la reobertura del temple, els caps de setmana de visites gratuïtes. Com no podia ser d’altra manera, la primera visita ha estat un agraïment al personal sanitari.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts