Vés al contingut

notícies relacionades

cardenal omella

La Fiscalia va arxivar la incompareixença d'Omella al Parlament

JORDI LLISTERRI- CR | La comunicació que va fer la Mesa del Parlament de Catalunya a la Fiscalia per la no compareixença del cardenal Joan Josep Omella a la Comissió sobre la Pederàstia a l'Església va quedar arxivada en tres setmanes. Segons ha pogut saber Catalunya Religió, la Fiscalia no va donar curs a la denúncia i va considerar suficients els arguments exposats a la Mesa del Parlament pel cardenal Omella quan va comunicar que no assistiria a la comissió. Per tant, que no hi havia motiu de sanció o recorregut judicial.

Parroquia Esperit Sant

Què ha passat a la parròquia de l’Esperit Sant? 

JORDI LLISTERRI –CR | Parròquia de l’Esperit Sant al barri del Baix Guinardó de Barcelona. Situada a Travessera de Gràcia, 401. A set minuts a peu hi ha l’església de l’Hospital de Sant Pau, en el recinte modernista. A vuit minuts, el Santuari-Parròquia Cor de Maria, que també té a tocar la parròquia de Sant Tomàs d’Aquino.

esperit-sant-esglesia

Omella dessacralitza l'església de l'Esperit Sant i suspèn el rector

CR | L'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha decretat la dessacralització de l'església de l'Esperit Sant de Barcelona. Un decret que ha informat l'arquebisbat de Barcelona aquest dijous a través d'un comunicat i que se suma a la decisió d'Omella de suspendre el fins ara rector de la parròquia, Josep M. Llorca Albero. 

Festivitat Montserrat 2024

“Cal valorar el monestir de Montserrat perquè porta mil anys servint l’Església i el país”

CR | “Tothom qui puja a Montserrat queda captivat”. Aquesta afirmació la feia l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, durant la seva homilia a la vetlla de Santa Maria de Montserrat d’aquest divendres. Una vetlla que ha servit també per recordar els 125 anys de la visita espiritual de Torras i Bages, l’inici de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i per fer un reconeixement públic de la tasca del monestir de Montserrat que, ha recordat Vives, “porta mil anys d’un continu anar servint l’Església i el país, i això no té preu”.

sant-marcel-1

50 anys de comunitat “viva i activa” a la parròquia de Sant Marcel del Guinardó

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | La parròquia de Sant Marcel del barri d’Horta el Guinardó celebra cinquanta anys de la seva fundació. Per aquest motiu, l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha assistit a la celebració d’aquestes noces d’or amb la participació de tota la comunitat parroquial aquest dimecres.

omella-pluja-.1

La processó per la pluja de Barcelona acaba sota un xàfec

CR | L'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha presidit aquest dissabte la processó per la pluja organitzada per l'Arxiconfraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, el Consell General de Germandats i Confraries de l’arquebisbat de Barcelona i l’Església Arxidiocesana de Barcelona.
passions-cat-sagrada-familia-12

Tret de sortida a les Passions de Catalunya: “La vida de Jesús continua sent molt atractiva”

ROGER VILACLARA –CR | La cripta de la Sagrada Família s’ha quedat petita per la presentació de la temporada de Passions de Catalunya. Un acte que ha tingut lloc aquest dissabte amb la presència de representants de totes les Passions d’arreu del territori i que ha estat protagonitzat per les actuacions teatrals i musicals diverses de l’obra de la mort i resurrecció de Jesús.

panoràmica

Veure la fe

podcasts