notícies relacionades

El papa Francesc diu als bisbes catalans que...

(Jordi Llisterri –CR/Roma) “Todavia estoy reflexionando”. Aquesta és la resposta que ha donat el papa Francesc als...

El papa Francesc rebrà divendres els bisbes...

(Jordi Llisterri –CR) Visita Ad Limina Apostolorum, també coneguda popularment com la ITV episcopal. Cada cinc anys...

Totes les generacions, amb Taizé a la Sagrada...

(Roger Vilaclara/Laura Mor –CR) Què busquen els joves a Taizé? Què els ha mogut aquest diumenge a passar més de...

“Per a tots vosaltres brilla avui l’estel de la...

(Jordi Llisterri –CR) Els qui encara no veuen clar això de la Sagrada Família, avui tenen menys arguments. Aquest...

La cultura popular de Barcelona homenatja la...

(Jordi Llisterri –CR) Què hi ha més tradicional i català que la Sardana de les Monges? Amb aquesta peça interpretada...

Sant Felip Neri inaugura l'orgue

(Fundació Montserrat Torrent) L'església Sant Felip Neri de Barcelona celebrarà la inauguració del seu orgue...

Festa Major a la Sagrada Família per inaugurar la...

(Jordi Llisterri-CR) Gegants, castellers, trabucaries, falcons, correfocs, esbart, sardanes, missa, concerts, jocs al...

L’Ateneu Sant Pacià oferirà oficialment...

(Ateneu Universitari Sant Pacià) El curs acadèmic 2021-2022 ja està en marxa a l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP...
  •  
  • 1 de 18

veure la fe

Omella: “Volem que la preferència pels pobres segueixi marcant el camí”

(Càritas Barcelona) El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha fet públic un missatge amb motiu de la cloenda de l'any dedicat als pobres, un dels cinc eixos del pla pastoral diocesà 'Sortim!'. 

El cardenal ha volgut enviar un missatge d’agraïment cap a totes les entitats socials d’Església, que dia rere dia treballen amb els més vulnerables. “Gràcies de tot cor per la vostra tasca, i també per la feina dels voluntaris i voluntàries que dediquen el seu temps a vetllar pels més febles”. Ha afirmat que la Covid-19 "ens demostra com som de vulnerables, ara és més necessari que mai tenir-nos els uns als altres".

Per aquest motiu, ha demanat seguir el missatge del papa Francesc, animant a la ciutadania a obrir els braços cap als germans més petits de la nostra societat. “Cal lluitar contra la cultura dels murs, que provoca la solitud i les pors d’aquelles persones que se senten abandonades pel sistema”. Omella també ha advertit que la pobresa s’estén de manera silenciosa però implacable, i que són moltes les persones que es troben sense feina, amb dificultats per pagar les factures o sense possibilitats de comprar el més bàsic pels seus fills. “Fenòmens com la recent pujada dels costos de la llum suposarà un increment dels preus dels productes més bàsics, i acabarà repercutint directament en les llars més vulnerables. Cal ser-ne conscients”, ha afirmat.

Per cloure la seva intervenció, el cardenal ha fet una menció especial a totes les persones que ajuden a sostenir econòmicament les accions caritatives de l’Església, ja que sense elles molta de la feina no seria possible. “Volem que la preferència pels pobres segueixi marcant el camí, i cal fer-ho escoltant als més petits, als més febles, als més vulnerables”, ha conclòs.

Aquesta reflexió s'ha emès per primera vegada durant l'acte diocesà de celebració de la V Jornada Mundial dels Pobres, que ha acollit aquest dissabte 13 de novembre la parròquia de Sant Agustí de Barcelona.

  •  
  • 1 de 12

podcasts

propostes

monogràfics