Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Barcelona) Una mostra sobre el procés constructiu de la Torre de la Mare de Déu és la nova exposició 'Un nou estel brilla a la ciutat de Barcelona' que s'ha inaugurat aquest dijous al vespre al Museu Diocesà de Barcelona. El bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo ha presidit la inauguració, amb la participació del president delegat de la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps.

L’exposició reflecteix la complexitat de la construcció de la Torre de la Mare de Déu, presentant una visió àmplia de tots els treballs artesanals que s’ha anat realitzant al voltant del projecte, així com la metodologia emprada per a la realització de l’estrella.

Inclou, entre d’altres, una maqueta del terminal de la torre, mostres dels vidres, una estrella de forja de la corona i una fotografia en gran format. També inclou un recull d’imatges de com s’ha anat produint el canvi en l’skyline de Barcelona.

Donar llum i portar esperança a Barcelona

Antoni Gaudí (1852-1926) va dissenyar el temple de la Sagrada Família fa gairebé 140 anys, i va dedicar simbòlicament les seves torres als dotze apòstols, els quatre evangelistes, la Mare de Déu i Jesús. La de la Mare de Déu, amb 138 metres d’alçària i coronada per un estel lluminós, tenia un lloc predominant en el seu projecte.

Dimecres es va beneir aquesta torre tan emblemàtica que canvia el perfil de la ciutat i que s’alça per donar llum i portar esperança a Barcelona. L’exposició que es presenta vol ser una expressió commemorativa del que ha estat el procés artístic i constructiu de l’aixecament de la Torre de la Mare de Déu, però també de la seva càrrega simbòlica i espiritual.