Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Familiars i amics dels líders polítics i socials catalans encausats per l’1 d’octubre organitzen aquest dissabte una vetlla de pregària i reflexió a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. La convocatòria es fa “davant de la imminència de la sentència del judici” i és una iniciativa “de cristians de diverses procedències i sensibilitats, en solidaritat amb els empresonats i els exiliats catalans per motius polítics” que han demanat celebrar-la a Montserrat.

Els organitzadors proposen “compartir un temps serè de recolliment i d’espiritualitat en aquests moments provats i durs per al nostre poble” i obert a tothom, “tingui les creences religioses que tingui”. En la convocatòria posen l’accent en “el prolongat patiment de les famílies durant aquests ja dos llargs anys” i amb “les nombroses persones que pateixen una injusta presó preventiva abusiva”.

“Cerquem llum i escalf en aquests moments de tensa espera. No volem entrar en consideracions polítiques ni en anàlisis històriques”, expliquen en un text que descriu les motivacions de la trobada. Afirmen que “ens mou una motivació evangèlica i humana” i “preguem ben sincerament per la pau i la concòrdia en les nostres comunitats i en la nostra societat".

La pregària vol demanar també que “les nostres comunitats cristianes siguin llocs de diàleg i d’escolta mútua entre persones amb distints sentiments de pertinença” i “perquè no ens manquin veus i braços joves amb noves forces i nova imaginació social”.

La convocatòria és aquest dissabte 5 d’octubre al vespre a Montserrat. El juny de 2018 un altre grup va organitzar una pregària interreligiosa a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona. També al monestir de Sant Pere de les Puel·les s’ha fet els darrers mesos una vetlla de pregària setmanal.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.