Vés al contingut

notícies relacionades

Montserrat acull una pregària pels encausats de l’1 d’Octubre

(CR) Familiars i amics dels líders polítics i socials catalans encausats per l’1 d’octubre organitzen aquest dissabte una vetlla de pregària i reflexió a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. La convocatòria es fa “davant de la imminència de la sentència del judici” i és una iniciativa “de cristians de diverses procedències i sensibilitats, en solidaritat amb els empresonats i els exiliats catalans per motius polítics” que han demanat celebrar-la a Montserrat.

Escoles cristianes que van obrir l’1 d’Octubre

(Jordi Llisterri-CR) L’1 d’Octubre de l’any passat van obrir més de 2.200 col·legis electorals a Catalunya. Les xifres ballen però durant la jornada unes 200 escoles van tancar per la intervenció dels Mossos d’Esquadra. I 92 les van clausurar la Policia Nacional i la Guardia Civil. 110 intervencions que van donar lloc a la violència que va marcar la jornada i que possiblement ho va canviar tot.

Els directors de les escoles de La Salle donen suport a la directora de La Seu d’Urgell

(CR) Tots els directius de les 24 escoles de La Salle a Catalunya han mostrat aquest dimarts al matí el suport a la directora de La Salle Urgell quan ha anat a declarar al jutjat. La directora és una de les persones investigades per incitació a l'odi arran d’una denuncia per les explicacions a classe sobre la violència policial de l'1-O. En la mateixa investigació també han estat citats a declarar professors i directius de dues escoles més de la capital de l'Alt Urgell. 

Abats i abadesses de Catalunya: "El moviment polític i social català ha estat sempre pacífic"

Els monestirs catalans condemnen la violència i demanen un diàleg sincer i pacífic: "Preguem perquè els polítics cerquin solucions i no deixin enquistar un problema que per la força, com la viscuda ahir, o amb posicions maximalistes, sols s’agreuja; preguem més que mai per la pau social i el respecte als drets individuals i col·lectius de tots i cadascun dels ciutadans".

Proposen una homilia conjunta per l'1-O

(CR) El grup de promotor de la carta de 400 capellans que la setmana passada van donar suport al referèndum de l'1 octubre proposen per aquest diumenge una homilia conjunta. Aquest divendres han difós un text que proposen que sigui llegit durant les missas del diumenge o com a suggeriment per orientar l'homilia de la celebració dominical.

El bisbe Novell anirà a votar l'1-O

(Jordi Llisteri-CR) "Si aquest proper diumenge hi ha urnes, jo aniré a votar!". Així tanca, amb signe d'admiració inclòs, la Glossa dominical d'aquest diumenge el bisbe de Solsona, Xavier Novell. El text es reparteix aquest cap de setmana a totes les parròquies del bisbat en el Full Diocesà de Solsona i s'ha publicat aquest dijous al web del bisbat com a "Glossa del Bisbe de Solsona amb motiu de l’1 d’octubre". 

400 capellans a favor del referèndum de l'1-O

(CR) Ja són més de 400 capellans i diaques dels deu bisbats catalans i de congregacions religioses han fet pública una declaració defensant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Dijous n'eren 300. Aquest és el primer suport explícit a l'1-O procedent del món eclesiàstic, tot i que hi ha hagut altres declaracions de suport al dret a decidir i a les institucions catalanes després dels esdeveniments dels darrers dies.

panoràmica

Veure la fe