Vés al contingut

notícies relacionades

Les religions encomanen la pau a Barcelona

(Laura Mor –CR) Un toc de campanes a l’estil de la comunitat ecumènica de Taizé i un cant en àrab han obert la crida a l’oració aquest dimecres. ‘La pau del cor’ ha convocat prop de cinc-centes persones al bell mig de la Plaça Sant Jaume.

Vetlla de pregària pel bisbe Toni Vadell per l’agreujament de la seva salut

(CR) Aquest diumenge al vespre s’ha convocat una vetlla de pregària per la salut del bisbe auxiliar de Barcelona Toni Vadell. Al juliol es va fer públic que li havien detectat un tumor localitzat al pàncreas i que seguiria el tractament de quimioteràpia. Diumenge al vespre, a través de WhatsApp, s’ha comunicat que està ingressat greu i que “ara més que mai el bisbe Toni necessita que intensifiquem les nostres pregàries”.

Adolescents i joves d’arreu del país pregaran junts a Youtube per Pentecosta

(Laura Mor –CR) Avança a poc a poc el desconfinament a l’Església. I moltes activitats es mantenen encara en format virtual. Aquest dissabte al vespre els joves cristians d’arreu del país, en ocasió de la festa de Pentecosta, demanaran “el do de l’Esperit Sant”. És la Vetlla de Pentecosta que proposa el Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ). Volen “celebrar i viure plegats tot demanant el do de l’Esperit Sant per cadascú de nosaltres i els nostres adolescents i joves”.

Entitats cristianes preguen per posar en pràctica l'ecologia integral

(Justícia i Pau) “Una ecologia integral implica dedicar una mica de temps per a recuperar la serena harmonia amb la creació”. Aquesta és una de les diverses frases de l'encíclica Laudato Si' que aquest divendres al vespre s'han llegit al Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona.

Montserrat acull una pregària pels encausats de l’1 d’Octubre

(CR) Familiars i amics dels líders polítics i socials catalans encausats per l’1 d’octubre organitzen aquest dissabte una vetlla de pregària i reflexió a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. La convocatòria es fa “davant de la imminència de la sentència del judici” i és una iniciativa “de cristians de diverses procedències i sensibilitats, en solidaritat amb els empresonats i els exiliats catalans per motius polítics” que han demanat celebrar-la a Montserrat.

Crida d'entitats cristianes a pregar per la biodiversitat

(CR) Tota una setmana de mobilitzacions per alertar de l’emergència climàtica. Cimera de l’ONU a Nova York. I divendres, primera vaga mundial pel clima. L’Església catalana tampoc no es desentén del repte de la cura del planeta.

“Que la Moreneta ens protegeixi com a Poble”

(CR) Encomanar-se a la Mare de Montserrat “perquè ens protegeixi com a Poble, ella que n’és la Patrona. Perquè, tal com han escrit els nostres bisbes, ens ajudi a ‘cercar una solució justa a la situació’ actual i a ser ‘instruments de pau i de reconciliació enmig de la nostra societat catalana’”. Aquesta és una de les peticions que va fer l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, en la tradicional Vetlla de Santa Maria que es va fer aquest dijous al vespre a l’Abadia de Montserrat.

Veure la fe