Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, s'ha referit a la situació que viu Catalunya en l'homilia de la celebració dels 25 anys de professió d'un monjo de la comunitat benedictina. Coincidint amb la diada, l'abat ha recordat els "polítics i
dirigents socials a la presó o a l’estranger" i ha demanat que se superin les dificultat actuals "segons els principis de la justícia i el respecte a l’altre i d’acord amb els mecanismes democràtics". També ha demanat "’un diàleg sincer i respectuós" per "afrontar d’una manera enraonada els diversos aspectes del present i del futur del nostre país"

Aquest és el fragment de l'homilia del pare abat:

"L’amor fratern, des de la perspectiva cristiana, no és limita només als familiars i amics o a les persones que comparteixen la nostra fe. S’estén a tota la humanitat, a cada persona que tenim a prop o lluny. Aquest amor, avui, en la Diada Nacional, ens impulsa a treballar i a pregar per Catalunya, perquè pugui superar, segons els principis de la justícia i el respecte a l’altre i d’acord amb els mecanismes democràtics, les greus dificultats actuals, esdevingudes més difícils, encara, pel fet d’haver-hi polítics i dirigents socials a la presó o a l’estranger. Però, alhora, també hem de treballar i pregar perquè no es perdi el clima de respecte i de convivència que des de fa molts anys hi ha hagut en la societat catalana. És important que ningú no es deixi portar per l’apassionament o l’agressivitat i que tots contribuïm a fer-los minvar la que apareixen de tant en tant. Al contrari, cal respectar les idees dels qui pensen diferent, i tractar de comprendre les seves raons. Aleshores, a través d’un diàleg sincer i respectuós, es podran arribar a trobar els mecanismes adients per afrontar d’una manera enraonada els diversos aspectes del present i del futur del nostre país".