Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El bisbat de Solsona ha donat suport públicament “al dejuni solidari i vetlles solidàries amb els presos catalans”. Així ho ha comunicat a través d’una nota al web del bisbat. Concretament, s’afegeix a la iniciativa dels capellans que promocionen entre les comunitats cristianes “fer dejuni els divendres”. La proposta vol mostrar “més enllà dels propis posicionaments polítics respecte al procés independentista” la solidaritat amb els polítics catalans a la presó en vaga de fam i “demanant una solució justa al conflicte català-espanyol en curs”.

La iniciativa va sorgir del grup que ha promogut diverses cartes col·lectives de capellans, entre elles la que l’any passat donava suport a la celebració de l’1 d’octubre i la de fa uns dies que demanava més implicació i comprensió de l’Església espanyola sobre la situació catalana.

A més d’un dejuni voluntari cada divendres mentre duri la vaga de fam, es proposa organitzar també “vetllades de reflexió, meditació i pregària, amb el títol genèric d’’Espiritualitat i solidaritat amb els presos en vaga de fam’”. Els promotors d’aquesta iniciativa han obert una via de contacte per comunicar personalment les iniciatives de suport a Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Sánchez i Jordi Turull.

El suport del bisbat de Solsona a aquesta iniciativa enllaça amb els pronunciaments que ha mantingut el bisbe Xavier Novell durant els darrers anys en una diòcesi amb una clara majoria sobiranista. A més d’anar a votar l’1 d’octubre, Novell va denunciar amb contundència l’“injust” l’empresonament dels líders polítics catalans.

D'altra banda, també aquest dilluns, la Conferència Episcopal Tarraconense ha mostrat la seva preocupació per la situació dels presos en vaga de fam.