Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document
Galeria d'imatges

(CR) Amb silenci i pregària. Així és com un miler de persones van acompanyar aquest dimarts a les famílies dels dirigents polítics i socials catalans a la presó i a l’exili. La Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona va acollir la pregària de membres de set confessions religioses. Cada confessió va escollir textos de la seva tradició espiritual per demanar “una resolució del conflicte català d’una forma digna, no violenta, i amb respecte als Drets Humans”.

Durant una hora la Basílica es va mantenir en silenci. Els representats de les confessions, principalment dones, van llegir alguns dels seus textos sagrats. Concretament van intervenir Montse Castellà, de budistes per la Pau i els Drets Humans; Moriah Ferrús, de l'entitat cultural jueva Nova Escola Catalana; Conxa Adell, benedictina de la comunitat monàstica de Sant Pere de les Puel·les; el Cor de la Església Ortodoxa Protecció de la Mare de Déu; Aicha Mahmassani, de la Comissió de dones del Consell Islàmic cultural de Catalunya; Marta López Ballalta, pastora a l’Església Protestant Barcelona-centre; i Gagandeep Singh Khalsa, portaveu de la comunitat Sikh de Catalunya. En entre pregària i pregària, els familiars van encendre 18 espelmes que van presidir la celebració.

La celebració va comptar també amb una àmplia presència institucional encapçalada pel president Quim Torra, el president Roger Torrent, i la consellera Ester Capella.

L’acte va tenir una part musical coordinada pel compositor Bernat Vivancos amb peces de clarinet, orgue i un quartet de corda, que va culminar amb una interpretació del Cant del Ocells amb 18 violencels, un per cada familiar.

La periodista Mònica Terribas va llegir la presentació de l’acte que remarcava que “la veritat, la justícia, la llibertat, la misericòrdia i la compassió són pilars fonamentals de les nostres creences. Són creences compartides”.

20180619PregàriaPi

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.