Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen de la vida de l'Església

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la banalitat del bé, de Carles de Foucauld, d’estar al costat dels qui pateixen, del matrimoni sostenible, de l’educació dels fills, de la festa de la Càtedra de sant Pere, del recent estudi de Càritas-FOESSA, de contemplar la vida amb ulls diferents i d’estimar els enemics.

El president de Càritas Internacional visitarà Barcelona el març

(CR) El prefecte de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, president de Càritas Internationalis i arquebisbe emèrit de Manila, Luis Antonio Tagle, serà a Barcelona del 5 al 6 de març. En el marc de la tradicional celebració 'Sent la Creu de Filipines', Església Jove de Barcelona ha anunciat que "aquest any tenim el privilegi de ser acompanyats pel cardenal Tagle". A més, aprofitant la seva visita, s'han organitzat diversos actes que comptaran amb la seva participació.

Neix Desestructurats, un projecte evangèlic per enfortir la família

(Xavier Memba –CR) A la cançó ‘Corrandes de la parella estable’ de l’àlbum Els millors professors europeus, el grup Manel fa servir una coneguda expressió col·loquial per a indicar l’esforç que requereix mantenir viva una relació de parella al llarg dels anys. En una tornada que es va repetint de forma constant, el grup català revelació del 2008 canta amb convenciment: “I ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí”.

Un any de Som Cristians

(Lucía Montobbio –CR) Som Cristians és un projecte d’Església domèstica, fundat per famílies cristianes que cerquen transmetre la fe als seus fills. Fa un any que funciona, primer van començar presencialment, a les pregàries organitzades a l’oratori de casa la família Garí-Cano. Amb la pandèmia, però, s’ha posat l’accent en tota l’activitat virtual i això ha fet incrementar de forma exponencial les famílies participants.

Setmana Santa en família, nou recurs de l’Escola Cristiana

(Eloi Aran/CR) Són diverses les iniciatives pedagògiques que han anat apareixent al llarg d’aquestes setmanes de confinament per tal de continuar oferint serveis d’aprenentatge. Semblantment, també s’ha constatat al llarg d’aquests dies la musculatura i creativitat dels agents de pastoral escolar per tal d’acompanyar les comunitats educatives dels centres.

Nova guia per seguir l’evangeli de diumenge en família

(Laura Mor –CR) “A Jesús li arriba la notícia que un amic seu està malalt. Ell està amb els seus amics i amigues i es posa trist”. Amb aquestes paraules tan oportunes s’obre el comentari de l’evangeli de diumenge que els jesuïtes ofereixen per pregar en família. És un nou recurs setmanal il·lustrat, amb unes pautes senzilles, per suplir aquests dies que les famílies no podran anar a missa.

Joan Planellas: “No hi ha cap forma familiar perfecta”

(Joan Planellas -Arquebisbe de Tarragona. La Vanguardia) La família és objecte d’una gran esperança en tothom, però avui, al mateix temps, esdevé molt fràgil. Les condicions econòmiques són complicades. La feina sovint dispersa les famílies. L’atur desmoralitza els joves i desestabilitza les llars. Les mentalitats evolucionen.

panoràmica

Veure la fe