Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Laura Mor –CR) “A Jesús li arriba la notícia que un amic seu està malalt. Ell està amb els seus amics i amigues i es posa trist”. Amb aquestes paraules tan oportunes s’obre el comentari de l’evangeli de diumenge que els jesuïtes ofereixen per pregar en família. És un nou recurs setmanal il·lustrat, amb unes pautes senzilles, per suplir aquests dies que les famílies no podran anar a missa.

‘Eucaristia amb infants’ és una nova proposta dins de l’espai de recursos pregaria.cat. El jesuïta Joan Morera coordina el recull especial de materials per al temps de confinament. I ha encarregat al jesuïta Roger Torres, rector de la parròquia de Sant Ignasi de Lleida, que il·lustri i guiï aquesta estona de pregària familiar.

Per començar, demanen trobar el lloc i el moment adequat. “Podríem condicionar el lloc amb coixins o una catifa, una bíblia, una icona, una espelmeta...”, apunten. I en aquest espai, situar la imatge de Jesús com a element de continuïtat. A partir d’aquí, una invitació senzilla: “La guia proposa llegir l’evangeli, deixar un moment de silenci per anar recorrent la imatge, i uns punts de reflexió per provocar una mica de diàleg en família”, explica Roger Torres. 

Torres reconeix que aquests primers dies ha vist com “a nivell pastoral tothom s’ha llençat a publicar coses de forma compulsiva” i pensa que el més probable és que “la gent no tingui temps per a fer-ho tot”. Ell ha donat poques consignes a la gent de la seva parròquia: “Una de bonica i senzilla és la de tenir una especial cura a la benedicció de taula”. El considera “un moment privilegiat de pregària amb família”. En aquesta línia, i per al temps de confinament, recomana: “Aquests dies, a més de donar gràcies, podem deixar un moment perquè cadascú comparteixi una pregària”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.